27 november 2002
 

Fiat

fiat pakt groots uit op 27e bologna motorshow

Autozine
27 november 2002 | Fiat pakt flink uit op de 27e Bologna Motor Show. Een opvallende concept car is de Fiat Doblo Sandstorm. De multifunctionele bestelwagen werd getransformeerd tot off-roader! Verder stelt Fiat de vernieuwde barchetta voor aan het publiek.
Info

De Fiat Doblo Sandstorm is gebaseerd op de Doblo Cargo. De Doblo Sandstorm is dusdanig uitgerust dat men er een woestijnrally mee zou kunnen rijden. Natuurlijk waren er wel flinke aanpassingen nodig om de Doblo op het rallywerk voor te bereiden. De Doblo Sandstorm beschikt over een versnellingsbak met hoge en lage gearing, en vierwielaandrijving met een zelfsperrend centraal differentieel. De grondspeling is variabel instelbaar voor verschillende soorten terrein en de forse 16 inch wielen met 215/85 terreinbanden worden geveerd door speciale off-road vering. De Doblo Sandstorm beschikt over schijfremmen rondom met vier zuigers op de voorste schijven. Het uiterlijk is stoer en functioneel: de Doblo Sandstorm oogt fors, met brede schouders en een grote beschermplaat voor het carter.

Fiat

Met de barchetta houdt Fiat de rijke Italiaanse sportwagentraditie in ere. Bij het vernieuwde model is de karakteristieke bootjeslijn behouden; het zijn stylingdetails zoals de nieuwe grille en koplampunits die de Barchetta enige visuele aanpassing verschaffen. De bumpers voor en achter zijn opnieuw getekend, mistlampen voor zijn nu standaard op alle uitvoeringen en om zijn kracht te benadrukken heeft de Barchetta voortaan een grotere uitlaat. Het interieur, met zijn titaniumkleurige accenten moet doen denken aan een echte sportwagen, maar wel met het nodige comfort. Het Hifi systeem speelt ook MP3s af. De motor is gehandhaafd: de 96 kW/130 pk sterke 1.8 16V met variabele kleptiming stelt de Fiat barchetta in staat een topsnelheid van 200 km/h te bereiken en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in minder dan 9 seconden te realiseren. De vernieuwde Fiat barchetta staat in het voorjaar bij de dealer.

Op de Fiat stand in Bologna staan verder onder meer de nieuwe, Fiat Stilo Multi Wagon en het studiemodel Fiat Simba: een compacte 4x4 die zich net zo thuisvoelt in de woestijn als op asfalt. Ook is er aandacht voor de Fiat Multipla BiPower modellen en voor de nieuwe Fiat Punto Natural: een nieuwe Punto die zowel op benzine als op methaangas kan rijden.

XLLease
2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat introduceert 500 YachtingFiat introduceert 500 Yachting
1 juli 2021