9 september 2014
 

Fiat

Fiat Likes U start bij Erasmus Universiteit

Autozine
9 september 2014 | 15 september 2014 start het Erasmus University College met het project 'Fiat Likes U'. Met Fiat Likes U kunnen alle studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam drie maanden gebruik maken van een gratis autodeelservice, die als studieproject gerund wordt door een student. Studenten van de Erasmus Universiteit wordt verder de mogelijkheid geboden om bij Fiat Group Automobiles een betaalde stage te lopen. Fiat likes U startte in Italiƫ, de Erasmus Universiteit heeft de primeur voor het Europese vervolg.
AutoCoach
Info

Erasmus University College is de samenwerking aangegaan met Fiat om de studenten op een innovatieve wijze kennis te laten maken met een duurzaam mobiliteitsconcept. Bijkomende voordelen van het Fiat Likes U project zijn het markeren van de komst van Erasmus University College naar de binnenstad van Rotterdam, interessante gastcolleges die door Fiat ingevuld worden en stageplaatsen op een van de hoofdkantoren van Fiat.

Fiat

Ook krijgt één van de studenten van Erasmus University College een uitdagende nevenfunctie, aangezien zij of hij als Fiat Ambassadeur verantwoordelijk wordt voor de coördinatie van de autodeelservice. Het gaat om betaalde functie, waarbij de student een training ontvangt in de technische en commerciële aspecten in de automobiel industrie.

Studenten kunnen inloggen op fiatlikesu.eu en daar een auto naar keuze reserveren. De auto staat klaar bij het Erasmus University College in het centrum van Rotterdam en wordt 24 uur lang ter beschikking gesteld, doordeweeks of in het weekend. Het gaat hierbij om vier auto's uit de Fiat 500-familie:  de 500, 500C (cabriolet), 500L Trekking (MPV crossover) en 500L Living (verlengde 500L).

Andere universiteiten die mee doen zijn de Technische Universität München Duitsland, Universidad Politécnica de Madrid (Spanje), Wroclaw University of Technology (Polen) en Istanbul University (Turkije). In totaal heeft het Fiat Likes U project dan 15 universiteiten aangedaan.

2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat introduceert 500 YachtingFiat introduceert 500 Yachting
1 juli 2021