30 november 2004
 

Fiat

Fiat kleurrijk aanwezig tijdens Bologna Motor Show

Autozine
30 november 2004 | Op de Bologna Motor Show 2004 presenteert Fiat vanaf aankomende week een aantal kleurrijke showauto's. Zo is er de primeur van de Fiat Panda bicolore en wordt een tweetal Limited Editions van de Fiat Idea getoond. Verder debuteren de in Racing Yellow gespoten Idea Sport en Multipla Sport, beide met Zender-sportkit, en is de opvallend gekleurde Doblo Jamaica te bewonderen.
Info

De Fiat Panda bicolore showauto is, zijn naam zegt het al, voorzien van een two tone kleurstelling. Op de stand staan twee versies. Een van de eyecatchers is voorzien van een gevlochten kist op het dak. Binnenin de Panda bicolore eveneens een bijzondere creatie: de binnenbekleding is vervaardigd van spijkerstof; het zitgedeelte van de stoelen is van het Starlite-materiaal van Trend Design Alcantara.

Fiat

Op basis van Fiat's Idea is de Italia Limited Edition ontworpen. Er is zowel een donkerblauwe als ivoorwitte versie te bezichtigen. Op de motorkap en zijkant van de Idea Limited Editions het cijfer 04, dat aangeeft wanneer deze nieuwe toevoeging aan het Fiat Vintage programma is ontstaan. Op de met spijkerstof en alcantara beklede zetels zien de showbezoekers onder andere de Italiaanse vlag terug.

Sportievelingen zullen onmiddellijk een oogje laten vallen op de in gele Mica-lak gespoten Fiat Idea Sport en Multipla Sport. Behalve door de huidskleur zijn de Idea Sport en Multipla Sport ook herkenbaar aan de Zender-exterieurkit, met onder andere een forse en lager bij het asfalt liggende voorbumper, zijskirts en racy achterspoiler. Uiteraard ronden vijfspaaks lichtmetalen wielen het geheel af. Het interieur van de twee showcars ademt eveneens sportiviteit met een high-tech, geperforeerde bekledingsstof in geel en zwart.

Fiat

Met de Fiat Doblo Jamaica showcar wordt een traditie voortgezet. Al sinds vele jaren namelijk ondersteunt Fiat Auto namelijk het Jamaicaanse Bobslee Team. Ook de in Bologna getoonde Doblo Jamaica zal in het kader van de sponsoring in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn (thuisbasis van Fiat Auto) worden overhandigd aan de President en de Vice President van de Jamaicaanse Bobslee Bond. Beide heren maakten onderdeel uit van het Jamaicaanse team, dat deelnam aan de Olympische Spelen in het Canadese Calgary in 1988. Later speelde het Jamaicaanse Bobslee Team de hoofdrol in Walt Disneys film Cool Runnings. De Fiat Doblo Jamaica is zowel qua exterieur als interieur overduidelijk herkenbaar: de reggae-kleuren van de Jamaicaanse vlag komen steeds prominent terug. Overigens onthult de Doblo Jamaica enkele stylingdetails zoals die komend jaar terug zijn te vinden op de standaard Fiat Doblo. Onder andere de strips op de wielkasten voor en achter, beschermstrips op de flanken alsmede de getinte ramen achter, zullen in de loop van 2005 gaan tegenkomen op de gewone besteller.

2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat introduceert 500 YachtingFiat introduceert 500 Yachting
1 juli 2021