6 februari 2006
 

Fiat

Samenwerking tussen Fiat en Microsoft werpt eerste vruchten af

Autozine
6 februari 2006 | Fiat presenteert tijdens de aanstaande Autosalon van Geneve het Blue&Me telematica-systeem. Dit op Windows Mobile for Automotive gebaseerde systeem is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft. Het kan worden beschouwd als het eerste resultaat van de sinds 2004 bestaande strategische samenwerking tussen beide conglomeraten, met als doel het ontwikkelen van innovatieve automotive telematica-systemen.
AutoCoach
Info

Het systeem wordt leverbaar op nieuwe Fiat, Lancia, Alfa Romeo en Fiat LCV modellen. De Fiat Grande Punto, Alfa Romeo 159, Sportwagon, Brera en Spider kunnen vanaf komende lente worden uitgerust met dit systeem, op de voet gevolgd door de andere modellen in het programma.

De programmatuur is modulair en kan worden aangepast voor verschillende diensten. In plaats van de gebruikelijke hardware bieden Fiat Auto en Microsoft naar eigen zeggen een platform dat compatibel is met de meeste mobiele telefoons, draagbare media spelers en andere mobiele apparaten. De klant is volgens de makers niet gebonden aan een bepaald toestel, wanneer er van apparaat wordt gewisseld is dit nog steeds compatibel met de auto.

Het spraakgestuurde systeem is geïntegreerd met stuurwielbediening en dashboard-displays, maakt het de gebruiker mogelijk om elke mobiele telefoon uitgerust met Bluetooth te bedienen zonder de handen van het stuurwiel te halen. Dankzij spraakherkenningsoftware is een instelling van het systeem overbodig, ook ontvangen SMS berichten worden op het display weergegeven en voorgelezen.

Ook is het mogelijk favoriete muziek direct van een mobiele telefoon, smart phone, MP3-speler, Palm of USB-stick af te spelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een USB aansluiting in het dashboardkastje. Of dit zich beperkt tot Microsoft formaten (i.e. alleen WMV, geen MP3) en Microsoft compatible apparaten (i.e. geen iPod) blijft in het midden.

2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat introduceert 500 YachtingFiat introduceert 500 Yachting
1 juli 2021