13 mei 2005
 

Fiat Sportiva Latin

Conceptcar Sportiva Latina valt in de prijzen

Autozine
13 mei 2005 | De door het Centro Richerche Fiat ontwikkelde conceptcar Sportiva Latina heeft tijdens de International Motor Show van Barcelona de speciale juryprijs in de wacht gesleept voor zijn innovatieve concepten als auto van de toekomst.
Info

De prijs werd vijf jaar geleden in het leven geroepen door de International Motor Show van Barcelona in samenwerking met de STA (Sociedad de Tecnicos de Automocion, oftewel de Spaanse associatie voor automobielingenieurs) en wordt toegekend aan de beste technologische innovaties binnen de automobielindustrie.

Fiat

De Sportiva Latina is het resultaat van een visie van Fiat's research-afdeling. Het prototype is onder andere voorzien van de volgende technologische noviteiten:

  • Split frame chassis: een van de carrosserie/cockpit gescheiden chassis door gebruikmaking van individueel instelbare, dempende elementen, teneinde het rijcomfort te optimaliseren.
  • Eye-centered positioning system: een systeem dat de stand van stuurwiel, stoel en pedalen automatisch aanpast aan de ooghoogte van de bestuurder en hierdoor zorgt voor de beste ergonomische positie.
  • Steer by wire: een stuursysteem dat functioneert door middel van elektrische impulsen in plaats van de traditionele mechanische verbinding. Samen met het actieve differentieel maakt dit systeem het mogelijk om het rijgedrag van de auto aan te passen en zo ook het rijcomfort en de veiligheid te verhogen.

Naast de Sportiva Latina conceptcar presenteert het Centro Richerche Fiat op de International Motor Show van Barcelona een rijdend prototype van de Alfa Romeo 147 met het steer by wire systeem.

Fiat
Wittebrug
2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat introduceert 500 YachtingFiat introduceert 500 Yachting
1 juli 2021