26 juni 2013
 

Fiat

City Brake Control wint Euro NCAP Advanced award

Autozine
26 juni 2013 | Sinds 2010 reikt Euro NCAP Advanced prijzen uit aan fabrikanten die hun auto's uitrusten met geavanceerde veiligheidssystemen die daadwerkelijk voordelen bieden voor weggebruikers. Onder deze innovaties valt City Brake Control dat de Euro NCAP Advanced award in 2013 wint.
Info

Het actieve veiligheidssysteem, dat optioneel leverbaar is op de Fiat Panda en 500L, detecteert de aanwezigheid van voertuigen of obstakels aan de voorzijde van de auto en remt automatisch wanneer de bestuurder dat nalaat. Dit om aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen ervan te verminderen.

Fiat

Het City Brake Control systeem is ontworpen om assistentie te verlenen in stadsverkeer en is altijd actief bij snelheden van 5 t/m 30 km/h. Zodra de motor wordt gestart, is het veiligheidssysteem actief. De bestuurder kan het systeem op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

Het City Brake Control maakt gebruik van het lasertype LIDAR (Light Detection And Ranging) dat te vinden is op het bovenste gedeelte van het voorruit om te communiceren met het ESC (Electronic Stability Control) systeem. Afhankelijk van bepaalde parameters (zoals wegdek, rijdynamiek en trajecten, positie obstakels en conditie van banden, enz.)  is het systeem in staat de gevolgen van een botsingen te voorkomen of te beperken ('Collision Avoidance' of 'Collision Mitigation').

Het systeem behelst drie functies: 'Automatic Emergency Braking' (AEB), 'Prefill' en 'Brake Assist'. Met inachtneming van de wensen van de bestuurder die de controle over de auto zelf in handen houdt, activeert AEB een noodstop wanneer een botsing onvermijdelijk is en de bestuurder niet reageert (systeem anticipeert op zijn of haar reactie). De functie Prefill verschaft een snellere remremrespons zowel bij Automatic Emergency Braking als wanneer de bestuurder remt. Brake Assist herkent noodsituaties en, zodra de botsing dichterbij komt, maakt het systeem de hydraulische assisterende remfunctie gevoeliger. Hierdoor wordt de remdruk opgevoerd om een kortere remweg te realiseren.

XLLease
2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat introduceert 500 YachtingFiat introduceert 500 Yachting
1 juli 2021