23 april 2009
 

Fiat Topolino

70 jaar later 70 Topolino's Monte Carlo Rally

Autozine
23 april 2009 | Exact 70 jaar na dato is vandaag de 'Topolino Club Nederland' vertrokken voor een rit van 6.000 km ter herinnering aan de 'Rally Monte Carlo Editie 1939'. Zes Topolino's tussen de 60 en 70 jaar oud gaan de uitdaging aan om gezamenlijk in Monte Carlo aan te komen. Vertrekpunt voor de monsterrit was Fiat Group Automobiles Netherlands, de importeur van Fiat in Lijnden.
Info

Precies 70 jaar geleden nam een Fiat Topolino met de berijders Kruit en van Kampen deel aan de 'Rallye Monte Carlo' onder barre winterse omstandigheden. Het jongensboek wat daarover geschreven is en de rally zelf waren de redenen om dit te herhalen in een meer toeristisch verband. Destijds zagen zij kans aan te komen in Monte Carlo, helaas buiten de tijdslimiet. Het gezamenlijk aankomen is nu de grote uitdaging.

Fiat

De barre omstandigheden van destijds zullen anders zijn, maar het hedendaagse verkeer zal voor genoeg spanning zorgen. De zoon van de chauffeur, Kees Kruit, heeft de Topolino Club voorzien van de originele rally-bescheiden. Mede daardoor zijn zij in staat deze rit te gaan rijden, te beginnen op de toenmalige vertrekplaats Tallinn in Estland. Vandaar gaat het echt beginnen: Riga - Kaunus - Warschau – Poznan – Berlijn – Hannover– Venlo – Brussel – Reims – Dijon – Bourg en Bresse – Grenoble – via de route Napoleon naar Monte Carlo.

Via de Fiat fabrieken in Turijn zullen de Topolino's vervolgens weer terugkeren naar huis. Een bus met aanhanger vol met onderdelen en zelfs een complete Fiat Topolino doet dienst als volgwagen.

Fiat

Op donderdag 28 mei a.s. worden de Topolino's weer terug in Nederland verwacht.

IkWilVanMijnAutoAf
2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat introduceert 500 YachtingFiat introduceert 500 Yachting
1 juli 2021