12 mei 2016
Fiat 500

Abarth 595

Abarth brengt nieuwe 595 uit

Autozine
12 mei 2016 | Abarth brengt een nieuwe versie van de 595 uit. De vernieuwde 595 wordt gekenmerkt door sterkere motoren, rijkere standaarduitrusting en diverse productinnovaties. De nieuwe Abarth 595 staat deze zomer bij de Abarth dealer. Prijzen zijn nog niet bekend.

Op zoek naar een Fiat 500?
bynco heeft er 77 vanaf € 6.945,-

Fiat 500

De 1.4 T-Jet turbobenzinemotor levert in de 595 voortaan 145 pk (+ 5 pk) en 595 Turismo 165 pk (+5 pk). Laatstgenoemde is nu ook uitgerust met een Garrett-turbo. De 595 Competizione heeft 180 pk: goed voor een standaardsprint van 0 naar 100 km/h in 6,7 seconden en een specifiek vermogen van 132 pk/ liter dankzij het high-performance Record Monza uitlaatsysteem. Standaard zijn alle uitvoeringen voorzien van een hangeschakelde vijfbak, optioneel is een gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak met schakelpeddels achter het stuur mogelijk.

Fiat 500

De nieuwe Abarth 595 kan optioneel uitgerust worden met een mechanisch sperdifferentieel. Deze optie is afkomstig van de meest extreme Abarth, de 695 Biposto, en kan worden aangevinkt op de 595 Competizione met handgeschakelde versnellingsbak. Een mechanisch sperdifferentieel verdeelt het vermogen over de aandrijvende wielen en grijpt in en geeft grip voordat de elektronica zich er mee kan bemoeien.

Standaard op de Abarth 595 Turismo en 595 Competizione zijn de Koni FSD schokdempers achter. Dezelfde schokdempers worden nu ook standaard vóór gemonteerd op de 595 Competizione. Deze topuitvoering wordt overigens ook standaard voorzien van uit de racerij afkomstige Brembo remmen met geventileerde en geperforeerde remschijven (305×28 mm) en vierzuiger remklauwen uit één stuk (4×38 mm). De remklauwen zijn op de 595 Competizione standaard rood en optioneel te bestellen in grijs, zwart of geel. Anders gaat het bij de 595 Turismo: standaard zijn de remklauwen zwart en optioneel in rood of geel. Ook is de 595 voorzien van een Sport-knop waarmee de directheid van de besturing te beïnvloeden is, de gasrespons feller wordt en het TFT-scherm overgaat in race-modus.

Aan de buitenzijde zijn diverse aanpassingen doorgevoerd die de prestaties verbeteren. Zo krijgt de auto nu meer luchttoevoer aan de opnieuw ontworpen voorzijde. Dat resulteert in 18% meer koelcapaciteit van de motor, waarvan de prestaties en lineaire vermogensafgifte is verbeterd. De Abarth-engineers hebben bovendien achterzijde aangepakt en voorzien van een meer geprononceerde diffuser. De bumper-inserts verschillen in kleur, afhankelijk van het uitrustingsniveau: matzwart voor de 595, in carrosseriekleur voor de 595 Turismo en tar cold grey voor de 595 Competizione. De clusters voor koplampen en achterlichten zijn nieuw met standaard LED-dagrijverlichting voor de hele range. Xenon-verlichting is optioneel.

De nieuwe 17-inch velgen (standaard op de 595 Turismo) zijn 7% lichter en voeren warmte 50% beter af dat ten goede komt aan het remsysteem. Nieuwe zijn ook de satijnchromen afwerking, spiegelkappen en vernieuwde striping aan weerszijden (standaard op de 595 Competizione).

Er is keuze uit 15 exterieurkleuren, bestaande uit pastel, metallic, drielaags en vijf two-tone kleurstellingen. Ook de kleur Giallo Modena, nu nog exclusief verkrijgbaar op de Biposto Record, is te kiezen. Dat geldt ook voor een nieuwe rode pastelkleur en het drielaagse Iridato White. Bovendien maken drie nieuwe two-tone combinaties hun debuut op de 595: Scorpione Black/ Podio Blue, Scorpione Black/ Record Grey en Pista Grey/ Abarth Red. Tot slot zijn er op verzoek drie verschillende packs te bestellen waarmee je in één kleur de striping, spiegelkappen en bumperinserts kunt kiezen. De keuze bestaat uit wit, zwart en rood.

Fiat 500

Ook de binnenzijde is compleet vernieuwd met nieuwe bekleding voor de complete range en materialen als alcantara en koolstofvezel die het sportieve karakter benadrukken. Standaard bieden de stoelen extra zijdelingse steun, terwijl de 595 Turismo verkrijgbaar is met zwarte, beige of rode lederen stoelen en de 595 Competizione standaard wordt uitgerust met extra sportieve 'Corsa by Sabelt' stoelen die zijn voorzien van een nieuw design en nieuwe materialen voor meer grip. Dezelfde stoelen in leder/alcantara zijn optioneel verkrijgbaar.

Verder is het stuurwiel aan de onderzijde afgeplat en is dat van de Competizione-uitvoering voorzien van koolstofvezel en alcantara. Het dashboard kent drie verschillende thema's: deels in carrosseriekleur (595), deels matgrijs (595 Turismo) en deels tar cold grey (595 Competizione). Ook het volledig uit koolstofvezel opgetrokken dashboard, afkomstig van de 695 Biposto, is optioneel verkrijgbaar. Verder zijn alle klokken beter afleesbaar en biedt de Sport-modus nieuwe graphics. In dat kader is bovendien de wijzerplaat van de turbodrukmeter in wit uitgevoerd.

Alle uitvoeringen zijn standaard uitgerust met Uconnect 5-inch Radio met touchscreen en Uconnect Live Services (optioneel uit te breiden met navigatie en DAB digitale radio). Het compleet nieuwe 7-inch Uconnect HD systeem heeft een hoog resolutie scherm, navigatie en DAB. Het systeem is tevens voorzien van Abarth Telemetryun, een racecoach die onder meer aanwijzingen geeft op circuits (die opgeslagen zijn).  Uconnect 7-inch kan bovendien uitgerust worden met Apple CarPlay en Google Android Auto. Hiermee kun je via het scherm snel bij het menu van je smartphone. Tot slot is het BeatsAudio-systeem van Beats by Dr. Dre verder verbeterd en voorzien van 7 speakers, 480 Watt en een digitale versterker met 8 kanalen.

AutoCoach
2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat prijst 500 Hey GoogleFiat prijst 500 Hey Google
30 april 2021
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum