23 december 2004
 

Ferrari

Europese premiere voor Ferrari Superamerica op AutoRAI 2005

Autozine
23 december 2004 | Op de aanstaande AutoRAI 2005 zal Ferrari Maserati West Europe, de nieuwe distributieorganisatie van Ferrari en Maserati in Nederland, voor het eerst acte de presence geven en zal direct een regelrechte Europese primeur verzorgen door de Ferrari Superamerica voor het eerst in Europa aan het publiek te tonen. Op de Maserati stand beleeft de Maserati MC12 zijn debuut in ons land.

De door Pininfarina ontworpen Ferrari Superamerica combineert het vermogen van Ferraris twaalfcilinder berlinetta met een originele kijk op het cabrioletconcept. Het exclusieve, beweegbare dak kan in tien seconden geheel elektronisch worden weggeklapt. In de machinekamer doet een 540 pk twaalfcilinder dienst.

Ferrari

Op de stand van het rood scharlaken merk wordt ook de Ferrari F1 getoond waarmee Michael Schumacher dit jaar wederom wereldkampioen is geworden. De Ferrari F430 met een 490 pk V8 motor is een compleet nieuwe auto en biedt een reeks innovaties die direct zijn afgeleid van de Formule 1 auto. Het ultrasportieve karakter van het merk met het steigerende paard is vooral terug te vinden in de Ferrari 575 GTC, terwijl de superieure twaalfcilindertechniek ook is terug te vinden in de 612 Scaglietti.

Het merk met de Drietand maakt een ontwikkeling door en keert met de opmerkelijke Maserati MC12 terug naar het de internationale auto-sport, geheel getrouw aan haar roots. Die autosportieve kenmerken zijn dan ook terug te vinden in de Maserati GranSport. Dat sportiviteit ook gecombineerd kan worden met open rijden bewijst de Spyder 05 Cambiocorsa: sportieve prestaties en een fraaie cabrioletstyling. Terwijl de GT dezelfde prestaties verzorgt in een coupe uitvoering.

Ferrari

Ferrari Maserati West Europe toont tijdens de AutoRAI 2005 in Amsterdam op haar uitgebreide stand (hal 11, standnummer 10) met de nieuwste modellen van Ferrari en Maserati het beste wat Italie op sportief autogebied kan bieden.

XLLease
Ferrari presenteert Daytona SP3Ferrari presenteert Daytona SP3
20 november 2021
Ferrari introduceert 296 GTBFerrari introduceert 296 GTB
24 juni 2021
Ferrari presenteert 812 CompetizioneFerrari presenteert 812 Competizione
5 mei 2021
Ferrari onthult SF90 SpiderFerrari onthult SF90 Spider
12 november 2020
 

Info