27 januari 2022

Ferrari Daytona SP3

Ferrari Daytona SP3 is Most beautiful supercar 2022

27 januari 2022 - De Ferrari Daytona SP3 is bekroond met de 'Grand Prize: Most Beautiful Supercar' door een panel van juryleden tijdens het 37e Festival Automobile International van Parijs. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door een panel van invloedrijke persoonlijkheden uit de autowereld als eerbetoon aan de sportauto, waarbij het design en de esthetische schoonheid centraal staan. Dezelfde jury kende Ferrari's Chief Design Officer, Flavio Manzoni, de Grand Prize of Design toe. Als erkenning voor zijn originele, creatieve en invloedrijke werk in de autosector.
YourLease

Het design van de Ferrari Daytona SP3, een in beperkte oplage gebouwd model dat deel uitmaakt van de 'Icona'-serie, is een samenspel van contrasten. Sublieme sculpturale, voluptueuze oppervlakken worden afgewisseld met de scherpere lijnen die het toenemende belang van aerodynamica demonstreerden in het design van racewagens uit de jaren '60 en '70, zoals de 330 P4, 350 Can-Am en 512 S.

Ferrari

De Ferrari 'Icona'-serie werd in 2018 gelanceerd met de Ferrari Monza SP1 en SP2, die zijn geïnspireerd op de race-barchetta's uit de jaren '50. Hiermee verdiende het merk zijn status in de autosport met een reeks overwinningen. De Icona-serie is een eerbetoon aan de Ferrari-geschiedenis door de styling van de meest iconische modellen van het merk te herinterpreteren en een radicaal modern effect te geven met behulp van de meest innovatieve materialen en technologieën die op dit moment beschikbaar zijn.

Het idee om inspiratie te halen uit een bepaalde tijd in de geschiedenis, dat aan de basis ligt van het Icona-concept, gaat veel verder dan alleen het opnieuw gebruiken van stylingkenmerken uit het verleden. Het gaat vooral om de essentie van een tijdperk te distilleren en die als springplank te gebruiken, om zo nieuwe concepten te creëren die zelf uniek genoeg zijn om iconen te worden voor toekomstige generaties. De 'Icona'-modellen zijn allemaal voorzien van exclusieve features die niet zijn toegepast in de rest van het gamma. Uitsluitend gericht op de beste klanten en verzamelaars van Ferrari, trotse ambassadeurs voor het merk met het steigerende paard.

Carsub
Remschijf.nl