Publicatiedatum: 18 mei 2003
Spettacolo Savali
Evenement

Spettacolo Savali

Italiaanse life style dagen

Evenement - Autobedrijven organiseren met de regelmaat van de klok "autoshows". Dit betekent in de praktijk vaak niet meer dan vlaggetjes in de showroom en een bloemstuk op de neus van de occasion die nu eindelijk eens de deur uit moet. Dus toen de uitnodiging voor het "Spettacolo Savali" binnenkwam, rezen enige twijfels. Op 17 en 18 mei was het zo ver en al heel snel zou de twijfel plaats maken voor bewondering.
IkWilVanMijnAutoAf

Zelfs vóór het arriveren werd de eerste twijfel weggenomen. Het pand van Alfa Romeo specialist Sam van Lingen is voorzien van een enorm bord met de tekst "Savali" dat zelfs leesbaar is vanaf de snelweg A27. "Savali" is de huistuner van Alfa Romeo en daarmee smaakmaker bij Alfa Romeo. Het gehele industriegebied rondom het dealerbedrijf is vol geparkeerd met opvallend gekleurde Alfa Romeo's. Bordjes met de kleuren van de Italiaanse vlag wijzen de weg naar het gebouw waar het "spettacolo" plaats vindt.

Spettacolo Savali

De belangrijkste belofte van de organisatie is een compleet beeld te geven van alles wat Italië te bieden heeft. Daarbij is een hoogstens belangrijke rol voor Italiaanse auto's weggelegd. Bij binnenkomst wordt de bezoeker daarom direct verwelkomt door de uitgever van een tijdschrift over Italië, een fabrikant van exclusieve Italiaanse zonnebrillen en een importeur van Italiaanse dranken.

De vuurrode Ferrari Testarossa bij de ingang zou bijna over het hoofd worden gezien! Alhoewel organisator Sam van Lingen normaalgesproken Alfa Romeo-dealer is, maken voor deze gelegenheid alle Italiaanse merken hun opwachting in de drie verdiepingen tellende showroom. Alleen al in de entree staan behalve de genoemde Ferrari ook een oogstrelende Maserati 3200 en een, tussen dit geweld vertederende, Fiat 500.

Spettacolo Savali
Remschijf.nl
Spettacolo Savali

De entree geeft een goed beeld van het Spettacolo Savali. De diverse Italiaanse automerken worden afgewisseld met onder andere Italiaanse mode (alleen voor heren), bromfietsen, wijnen, koffie en andere lekkernijen. Vooral de "honing-nogat" was heerlijk!

In een ruimte die alleen nog aan de vloer herkenbaar is als een werkplaats, staan de auto's centraal. Zelfs de spuitcabine is gebruikt als tentoonstellingsruimte en biedt plaats aan een imposante Lamborghini Countach. De auto's worden afgewisseld door aanbieders van schaalmodellen (uiteraard alleen Italiaans) en stands van merkenclubs. Met name de Alfa Romeo 156-club deed goede zaken en mocht diverse nieuwe leden bijschrijven. Spettacolo Savali was ook voor de kinderen een "spettacel" met onder andere een parcours met trapauto's van Italiaanse makelij. Een Alfa Romeo 33 mocht door de aanwezige kinderen worden beschilderd en veranderde al snel van een zwarte middenklasser in een bonte kleurenpracht.

Spettacolo Savali

Conclusie

Smaakvol, gevarieerd en professioneel. Anders kan de organisatie van Spettacolo Savali niet worden omschreven. De organisatie weet geheel in stijl alles wat met Italië te maken heeft onder de aandacht te brengen; van Italiaanse vakanties tot Italiaanse wijn. De auto's staan centraal, maar ook daar is het aanbod rijk: van Fiat 500 tot Lamborghini Diablo. De aanvankelijke twijfel heeft plaatsgemaakt voor bewondering en waardering voor de unieke smaak van Italië! Volgend jaar weer?

YourLease
Vandebron