Publicatiedatum: 24 mei 2001

Nationaal oldtimer festival

Oud nieuws

Evenement - Twintig jaar of ouder. Dat was de toelatingseis voor de auto's tijdens het Oldtimerfestival dat op 24 mei 2001 op het TT Circuit werd gehouden. Sportwagens, legervoertuigen, vrachtwagens, motorfietsen en nog veel meer oud rollend materieel verzamelde zich voor een gezellige dag in Assen. Deelnemers wisselden tips en sterke verhalen uit, publiek kon wegdromen of terugdenken aan de mobiele avonturen van weleer. Onder het genot van een strak blauwe hemel en een stralende zon werd de dag een groot succes.

Ook oude auto's zijn gemaakt om mee te rijden. Daarom had de organisatie diverse activiteiten op het circuit georganiseerd. Verdeeld over de dag mochten alle deelnemers met de auto het circuit verkennen. Dit was niet alleen leuk voor de deelnemers, maar ook vanaf de tribune was een bont schouwspel van brullende raceauto's, loeiende brandweerwagens en fraaie personenauto's te bewonderen.

Nationaal oldtimer festival

Wie geluk had werd uitgenodigd door één van de deelnemers en mocht meerijden met de klassiekers. Deelnemers met snelle auto's konden laten zien waartoe hun oude beestje nog in staat was in een slalom en een sprintwedstrijd. Beide werden gewonnen door de oranje Volkswagen Kever van Reinhard Kauer. Deze auto uit 1971 is voorzien van een 2.3-liter Volkswagen motor die tot het uiterste is opgevoerd.

Zelfs een 450 pk sterke Trans Am was geen partij voor de Kever, alhoewel de Amerikaan door de spectaculaire rookwolken en slippartijen wel de favoriet van het publiek was.

Dankzij de vele activiteiten op het circuit bruiste het binnenterrein ook van het leven. De hele dag reden oldtimers af-en-aan om zich daarna weer op merk of land van herkomst te groeperen. Liefhebbers van oude legervoertuigen bouwden zelfs een kleine commandopost met camouflage na. Rondom de auto's waren diverse stands van merkenclubs en specialisten te vinden.

De meeste kennis is natuurlijk bij de eigenaren te vinden. Zo kocht de heer Smit zijn Citroën A uit 1920 als niet meer dan een hoopje onderdelen waaruit volgens de verkoper echt een auto was op te bouwen. Na jaren lang bouwen, restaureren en zoeken naar onderdelen in binnen- en buitenland herrees de auto uit zijn as om tijdens het festival als winnaar van het concours d'elegance uitgeroepen te worden.

Nationaal oldtimer festival

Gezelligheid stond centraal tijdens het nationale oldtimer festival. Het bewonderen van bijzondere auto's en uitwisselen van ervaringen was veel belangrijker dan de prijs voor de mooiste of snelste auto. Samen met de vele aanwezige merkenclubs en specialisten werden de deelnemers voorgelicht en kon het publiek genieten van de rijke historie die mobiel Nederland kent.

XLLease
KwikFit