Publicatiedatum: 23 april 2001

Dutch Tulip Tour

Suzuki Cappuccino Club Engeland bezoekt Nederland

Evenement - De Suzuki Cappuccino: in Nederland zijn er na onze eigen import 39 van, maar in Engeland rijden meer dan 1.200 van deze mini-sportwagentjes rond. De echte liefhebbers hebben zich aangesloten bij S.C.O.R.E. (Suzuki Cappuccino Owner Register for Enthousiasts). Een aantal van de fanatiekste leden kwam op 21, 22 en 23 april 2001 naar Nederland voor de Dutch Tulip Tour. Deze tocht voerde de miniatuur-autootjes langs molens, klompen, Amsterdamse grachten en niet te vergeten tulpen.

Ruim twee jaar geleden nodigde de Engelse Suzuki Cappuccino-club de Nederlandse club uit voor een toertocht door Engeland. Nu was het tijd voor een tegenbezoekje. Op zaterdag 21 april arriveerden Engelse Cappuccino's in Zeebrugge en Hoek van Holland. Nadat ook een Belgische deelnemer zich bij de groep had gevoegd, vertrok het konvooi van mini-sportwagens richting de Keukenhof voor een kennismaking met Nederland op z'n toeristischt.

Dutch Tulip Tour

De volgende dag zouden nog vele typisch Hollandse taferelen wachten, te beginnen met het verzamelen van het complete deelnemersveld op de boulevard van Zandvoort. Met deelnemers uit Engeland, België en Nederland kunnen zelfs miniatuur autootjes als de Suzuki Cappuccino een groot deel van de boulevard vullen! Vanaf een strandpaviljoen in Zandvoort had de organisatie een route uitgestippeld door de duinen, de goudkust van Bloemendaal en vele fraaie binnenweggetjes om uiteindelijk met de pont bij de Zaanse Schans uit te komen. Geparkeerd bij al die kleine oudhollandse huisjes leken de Cappuccino's zich even helemaal thuis te voelen.

Het tweede deel van de tocht liep van Zaanstad naar Edam. Ook dit keer moesten de deelnemers aan de hand van de dagteller en een routebeschrijving met situatieschetsen hun weg door het typisch Nederlandse landschap vinden. Die weg was in vele gevallen zo op de Cappuccino toegespitst, dat menig Hollander de indruk had op fietspaden te rijden. Om er zeker van te zijn dat de deelnemers niets van de prachtige omgeving zou ontgaan, was in de routebeschrijving een aantal vragen opgenomen om ook de scherpste navigators zoet te houden.

Dutch Tulip Tour

Na een welverdiende stop in Edam volgde waar de Britten reikhalzend naar uit hadden gekeken: een rit in konvooi door de binnenstad van Amsterdam. Terwijl de Nederlandse deelnemers al visioenen zagen van verdwaalde auto's en hopeloos verloren achterblijvers, bleek de organisatie goed over de route te hebben nagedacht.

Na ieder verkeerslicht en iedere oversteek volgde een weg met voldoende ruimte om de kopgroep te laten stoppen. En inderdaad, het gehele konvooi bleef keurig bij elkaar om te beginnen met een bezoek aan het KNSM-eiland. De pakhuizen van deze oude haven zijn omgetoverd tot luxe appartementen compleet met kunstmatig aangelegde grachten. In de binnenstad werd nog even gestopt op de Prinsengracht om wederom foto's te maken van de bonte stoet van rode en zilveren autootjes. Met een wieltje op de stoep waren de Cappuccino's bovendien zo smal dat het overige verkeer gewoon kon doorrijden!

Dutch Tulip Tour

Gezien de haast ontelbare hoeveelheid opgestoken duimen en vertederd lachende gezichten op de terrasjes, lijkt het rijden met de Suzuki Cappuccino plezier voor iedereen. Een deelnemer vergeleek de club met een liefdadigheidsinstelling: de Suzuki Cappuccino brengt vreugde bij de mensen! Iedere deelnemer kan dat gevoel beamen. Met een beeld van de mooiste plekjes van Nederland en herinneringen aan een zeer geslaagd weekend, kijken de deelnemers en ondergetekende terug op de Dutch Tulip Tour (Ivo Kroone).

Remschijf.nl