1 maart 2016
 

Dacia

Nieuwe Serie Limitee bij Dacia

Autozine
1 maart 2016 | Dacia breidt het aanbod van bijzondere versies uit met een nieuwe Série Limitée van de Duster, Sandero, Logan MCV, Dokker en Lodgy. De gelimiteerde uitvoering van de Duster is voor het eerst te zien op de Autosalon van Genève (3-13 maart).
 

Zowel de Dacia Duster als de Sandero, Logan MCV, Dokker en Lodgy worden leverbaar in een speciale gelimiteerde uitvoering, die in Genève wordt gepresenteerd als Duster Essential. De naam van deze Série Limitée in Nederland wordt nog bekend gemaakt, evenals de introductiedatum.

Dacia

Het exterieur wordt gekenmerkt door de nieuwe exterieurkleur 'Tourmaline Brown', nieuwe lichtmetalen wielen, in carrosseriekleur uitgevoerde bumpers en Série Limitée-badges. Tot de standaarduitrusting behoren Bluetooth- en USB-connectiviteit, elektrisch bedienbare voorportierramen en centrale deurvergrendeling.

Dacia is het jaar 2016 voortvarend gestart. Na de bekendmaking van de recordafzet in 2015, toen in twaalf maanden wereldwijd meer dan 550.000 Dacia's (+8 % t.o.v. 2014) werden verkocht, heeft het merk alweer zijn 3.000.000ste Facebook-fan mogen verwelkomen. In Nederland presteert Dacia constant, met een verkoop van 4.633 auto's in 2015.