6 april 2011

Dacia

Dacia zet in op LPG tijdens AutoRAI 2011

6 april 2011 - De AutoRAI 2011 staat voor Dacia voor een belangrijk deel in het teken van LPG. De Dacia Sandero was al af-fabriek als LPG-variant leverbaar, maar op de AutoRai wordt de nieuwe 1.2 16V 75 LPG getoond. Daarnaast zijn nu ook de Sandero Stepway en de Logan MCV af-fabriek met LPG leverbaar.

Dacia ziet autogas als een goed alternatief voor benzine en verwacht dan ook dat de LPG-modellen een substantieel deel van de Dacia-verkopen voor hun rekening nemen. Met de introductie van af-fabriek LPG voor de Logan MCV en de Sandero (Stepway) heeft de koper straks keuze uit drie modellen die rijden op autogas.

Dacia

Het belangrijkste Dacia-nieuws tijdens de AutoRAI 2011 vormt de Logan MCV 1.6 MPI 85 LPG met een af fabriek LPG-installatie. De koper kan in deze Dacia behalve benzine ook het voordelige en milieuvriendelijke autogas als brandstof gebruiken. Hierdoor neemt de gecombineerde actieradius van de Logan MCV toe tot ruim 800 kilometer.

Ook de Sandero ontbreekt uiteraard niet op de AutoRAI 2011. Dit model was al af fabriek leverbaar met een LPG-installatie, maar op de AutoRAI wordt de nieuwe 1.2 16V 75 LPG voor de Sandero gepresenteerd. Wie de voorkeur geeft aan de stoerder uitziende Sandero Stepway wordt ook niet teleurgesteld: deze staat op de stand, uitgerust met de 1.6 MPI 85-krachtbron.

De LPG-uitvoeringen van de Sandero Stepway en de Logan MCV worden in juni in Nederland verwacht. Deze af fabriekversies zijn 1.000 euro duurder dan de benzinevariant en daarmee de voordeligste auto's op autogas in ons land.

Dutchlease
KwikFit