15 april 2015
 

Dacia

Dacia viert jubileum tijdens AutoRAI

Autozine
15 april 2015 | Dacia grijpt de AutoRAI 2015 aan om feest te vieren. De stand staat nagenoeg volledig in het teken van het tienjarig jubileum van Dacia op de Europese markt. Dat betekent ook een primeur voor de bezoekers van de grootste autobeurs van Nederland, want Dacia introduceert de extra compleet uitgeruste 10th Anniversary modellen. Deze modellen staan vanaf heden ook bij de Dacia dealer in de showroom.
 

Dacia maakte tien jaar geleden zijn entree op de Europese markt. Na de overname door de Renault Groep werd de lancering van het merk in 2005 ingeluid met de Dacia Logan. In het afgelopen decennium is Dacia in Nederland uitgegroeid tot een succesvol automerk met inmiddels vijf modellen op de Nederlandse markt: de Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy en Duster. Verder levert Dacia de Dokker ook als extra praktische bedrijfsauto.

Dacia

In tien jaar heeft Dacia in Europa al ruim drie miljoen auto's verkocht. In Europa heeft Dacia de grootste groei van alle merken behaald voor het tweede opeenvolgende jaar. In Nederland is vorig jaar een marktaandeel bereikt van 1,2 procent.

Van elk model, op de Dokker Van na, presenteert Dacia op de AutoRAI 2015 een 10th Anniversary versie. Die schitteren als Nederlandse primeurs. Ze zijn te herkennen aan de speciale lak Bleu Cosmos, een carrosseriekleur die exclusief aan de gelimiteerde versies is voorbehouden. De lichtmetalen wielen en de buitenspiegelkappen zijn juist uitgevoerd in de kleur Dark Metal. In het interieur is de kleur blauw terug te vinden in de stoelbekleding en veiligheidsgordels. De stoelbekleding is afgewerkt met grijze sierstiksels. Als finishing touch zijn de vloermatten voorzien van een subtiele blauwe rand (uitgezonderd de Lodgy en de Dokker).

De Dacia 10th Anniversary versies zijn scherp geprijsd en extra compleet met onder meer airconditioning, cruise control met snelheidsbegrenzer, met leder bekleed stuurwiel,  centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bedienbare zijruiten vóór. De 10th Anniversary uitvoeringen zijn gebaseerd op het Lauréate uitrustingsniveau. De prijzen beginnen bij 12.290 euro voor de Dacia Sandero 10th Anniversary TCe 90 met een klantvoordeel van 500 euro.

Dacia

De evolutie die Dacia in de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt, wordt benadrukt met het nieuwe Dacia MEDIA NAV Evolution multimedia- en navigatiesysteem dat exclusief verkrijgbaar is op de 10th Anniversary. Dit optionele systeem  van de nieuwste generatie is intuïtief te bedienen via het 7 inch touchscreen. Mobiele apparaten zijn eenvoudig te koppelen via Bluetooth, USB en AUX aansluiting. Dacia MEDIA NAV Evolution kent zes hoofdfuncties: radio, multimedia, telefoon, kaarten, instellingen en navigatie (2D- of Birdview-weergave).

Behalve de 10th Anniversary uitvoeringen van de Sandero, Logan MCV, Lodgy, Duster en Dokker, toont Dacia op de AutoRAI 2015 de stoere Sandero Stepway en de Logan MCV en Duster in de meeste luxe Prestige uitvoering . De AutoRAI vindt plaats van 17 tot en met 26 april in het beurs- en congrescentrum RAI in Amsterdam.