28 februari 2006
 

Dacia Logan Steppe

Dacia toont Logan Steppe concept

Autozine
28 februari 2006 | Dacia onthult op de Salon van Geneve 2006 voor de eerste keer in zijn geschiedenis een door Renault Design ontwikkelde showcar. Deze auto is gemaakt rond het thema ijs- en sneeuwsporten en is een voorproefje op een nieuwe Logan-carrosserie.
 

De kleuren doen speels aan, terwijl de technische materialen de inzittenden het nodige comfort en ook warmte bieden. De Logan Steppe concept staat stevig op zijn 17 wielen en ziet er robuust uit: brede bumpers en beschermende dorpelpanelen die voorzien zijn van inzetstukken met metallic lak. De grille en de totale look zijn rechtstreeks overgenomen van de Logan, maar zien er wel sportiever uit. Technische accenten, zoals de flatblade ruitenwissers of de Xenonlampen met diodentechniek, verschaffen de Logan Steppe concept comfort en moderniteit. De remschijven zijn voorzien van grote remklauwen en zien er imposant uit.

Dacia

Het achterste gedeelte van de Logan Steppe concept suggereert een royale binnenruimte. De toegang tot de kofferruimte wordt vereenvoudigd door een speciale bediening: met een eenvoudige handeling kunnen de twee symmetrische portieren geopend worden boven een lage laaddrempel. Voor het nodige licht in het interieur, beschikt de auto over een groot ruitoppervlak (meer dan 3,3 m2 in totaal). De transparante achterlichten met dioden zijn in de bumper geintegreerd.

Het interieur van de Logan Steppe concept doet warm en gastvrij aan dankzij de combinatie van licht gekleurd leder en technisch ogende stoffen. De middenconsole verbindt het voorste en het achterste gedeelte van de auto met elkaar als een soort skispoor. Deze console bevat onderaan een bediening voor de elektrische parkeerrem en gaat aan weerszijden van de versnellingspookknop weer omhoog.

Dacia