18 september 2012
 

Dacia

Dacia onthult nieuwe Logan en Sandero

Autozine
18 september 2012 | Acht jaar na de lancering van de Logan onthult Dacia op de Autosalon in Parijs de nieuwe Logan en de nieuwe Sandero. Beide nieuwe auto's hebben het nieuwe Dacia familiegezicht dat is geïntroduceerd op de Lodgy en hebben een front met het Dacia logo dat in de grille is geplaatst.
 

De brede koplampen en de grille zorgen voor meer expressiviteit. Het opvallende en robuuste karakter van de Sandero is duidelijk zichtbaar aan de zijkant door de scherpe contourlijnen en prominente wielkasten.

Dacia

De Sandero heeft een overzichtelijk en volledig nieuw donkergrijs of tweekleurig dashboard (afhankelijk van model en versie) met alle belangrijke functies binnen handbereik in een moderne vormgeving.

Afhankelijk van het uitrustingsniveau is de omlijsting van de ventilatieopeningen, het logo op het stuur en de afwerking van de versnellingspookknop chroomkleurig. De middenconsole heeft een omlijsting (afhankelijk van het uitrustingsniveau) die past bij de portierhandgrepen en het plaatje op het stuurwiel. De waarneembare kwaliteit is verbeterd doordat met betere materialen is gewerkt.