4 juni 2012
 

Dacia

Dacia fandag succesvol verlopen

Autozine
4 juni 2012 | Dacia, het Roemeense dochtermerk van Renault, valt in de smaak bij Nederlanders. Dat bleek opnieuw tijdens de "fandag". Ondanks het regenachtige weer, wat deed aanvoelen als een herfstdag, hebben zich toch ruim 600 enthousiaste bezoekers en 200 Dacia's gemeld tijdens de 6e editie van het evenement. De fandag vond plaats in Almeerderzand (Almere) en stond in het teken van de onthulling van de nieuwe Dacia Lodgy. Ook Stephen Norman, Directeur Marketing wereldwijd voor Renault en Dacia, was aanwezig.
 

De Dacia Fandag stond weer geheel in het teken van Dacia en gezellige activiteiten voor de hele familie. Dit jaar was er voor het eerst de competitie 'Beste Dacia Rijder 2012', waarbij de Dacia rijder onder meer een behendigheidsslalom in een Dacia Logan MCV en een 4x4 parcours in een Dacia Duster 4x4 moest afleggen. De drie winnaars waren bijzonder blij met hun Dacia-prijs en kregen een weekend rijden in een Dacia Lodgy aangeboden.

Dacia

Daciast, de Nederlandse Club voor Dacia-rijders, was dit jaar uiteraard weer aanwezig; zij hebben hun ledenaantal opnieuw flink zien groeien en waren druk doende met de verkoop van Dacia-accessoires.

Er was ook een echte, oude Dacia aanwezig op het terrein. Dit model is speciaal naar Nederland gekomen voor de organisatie van de Sleutel13 Rally, een initiatief van Stichting Kinder-Rijk.

De nieuwe Dacia Lodgy was voor het eerst te zien in Nederland tijdens de fandag. De Lodgy is praktisch, multifunctioneel en heeft een bagageruimte tot maximaal 2.617liter. Het interieur van de Lodgy is volledig vernieuwd en aan de buitenkant toon hij het nieuwe Dacia familiegezicht. Met 4,50m lengte is hij een volwaardige MPV in het C-segment, maar dan voor een prijs van een MPV uit het B-segment. In Nederland komt de Dacia Lodgy op de markt met drie motoren: de nieuwe TCe 115 benzinemotor en de dCi 90 en de dCi 110 dieselmotoren, waarbij de dCi 90 in de 20% bijtellingcategorie valt.

Dacia

De Dacia Lodgy is in Nederland vanaf juni 2012 te bestellen bij de Dacia-dealer en wordt vanaf september leverbaar met een vanafprijs van 14.990 euro incl. BTW en BPM. De meerprijs voor een 7-zits versie is 900 euro.