18 mei 2003

Citroen

Veel nieuws bij Citroen

18 mei 2003 - De Citroen C3 Pluriel staat in zowel Amsterdam als Rotterdam op een prominente plek tentoongesteld. In Pakhuis De Meesteren op de Rotterdamse Kop van Zuid staat de Pluriel twee maanden lang gexposeerd tijdens de internationale Architectuurbiennale met als thema 'Mobility, a room with a view'.
YourLease

Daarnaast staat er een C3 Pluriel t/m 7 juni in Pakhuis Afrika vanwege de nominatie van de dakconstructie voor de Nederlandse Designprijzen. In dit pakhuis ziet men Nederlands design in allerlei vormen terug; affiches, machines, schoenen, winkels en dus ook de dakconstructie van de Citroen Pluriel!

Citroen

EURONCAP: C8 ZIET STERRETJES

De Citroen C8 heeft de maximale score van vijf sterren gehaald in de crashtest van EuroNCAP en behoort daarmee tot de veiligste auto's in zijn segment. De C8 beschikt veiligheidsvoorzieningen zoals ABS en EBD, en BAS (Brake Assist System) en ASR (Anti Slip Regeling) met ESP. De Citroen C8 is leverbaar vanaf € 32.350,- incl. BTW voor de 2.0 16V Ligne Prestige.

AULNAY PRODUCEERT 6 MILJOENSTE AUTO: EEN CITROEN C3

Bijna 30 jaar geleden rolde de eerste Citroen, een DS, er van de band en inmiddels is de 6 miljoenste auto, een C3, er gefabriceerd; de PSA fabriek in Aulnay, vlakbij Parijs. Vanaf 1973 werden in Aulnay de modellen DS, CX, HY, LN en LNA, Visa, AX en ZX geproduceerd. Op dit moment worden de Saxo en de C3 er gebouwd. De onlangs gepresenteerde C2 zal dit najaar ook van het platform in Aulnay komen. In 2002 werden in Aulnay 158.000 Citroen's C3 geproduceerd. Overigens wordt de C3 ook gebouwd in Spanje en Brazilie.

Citroen zal binnenkort een importeursvestiging in Hongarije openen. In bijzijn van de Hongaarse Ministers van Economie en Transport en van Werkgelegenheid werd in Budapest de eerste steen gelegd. Citroen bezet een 7e plaats op de Hongaarse automarkt.

Citroen

NIEUWE CITROEN C5 ESSENTIELLE

Nederland brengt een speciale serie van de C5 op de markt, de C5 Essentielle. Deze C5 is scherp geprijsd en leverbaar als berline- of breakversie met een 1.8i 16V benzine- en een 2.0 HDi dieselmotor.

De Citroen C5 Essentielle heeft standaard een radio/cd speler, een achterruitenwisser en voor de breakversie een Pack Break (bestaat uit: langsdragers, een bagagenet en een omkeerbare mat in bagageruimte). Bovendien zijn alle C5 Essentielle modellen uitgerust met airconditioning en (in de 1.8i 16v) cruisecontrol.

Carsub
Remschijf.nl