9 juni 2010

Citroen

PSA Peugeot Citroen introduceert e-HDi

9 juni 2010 - Jean-Marc Gales, Directeur Peugeot en Citroën, en Christian Chapelle, Directeur van de motoren afdeling, presenteren vandaag mondiaal de e-HDi technologie, een Stop & Start systeem van de tweede generatie. Deze technologie zorgt ervoor dat na het stoppen van de motor een directe start van de motor mogelijk is in alle situaties waarbij de auto stilstaat (verkeerslichten, file etc.). Deze innovatie zorgt volgens PSA voor een reductie van 15% van het brandstofverbruik en CO2 emissies van de HDi motoren en zal vanaf eind 2010 op een groot gedeelte van het modellenaanbod van Peugeot en Citroën beschikbaar zijn.
Remschijf.nl

Het bijzondere van het e-HDi systeem komt door een combinatie van diverse technologieën:

  • een Stop/Start systeem van de tweede generatie, dat er voor zorgt dat de motor d.m.v. de dynamo kan herstarten;
  • een boost systeem van de accu die met een supercondensator zorgt dat er voldoende vermogen beschikbaar is zodat de motor kan herstarten en terugwinning van de energie toelaat, wanneer het voertuig vertraagt;
  • een versnellingsbak met geoptimaliseerde overbrengingsverhoudingen;

Daarnaast worden alle modellen die zijn uitgerust met e-HDi voorzien van speciale banden met een extra lage rolweerstand.

De Citroën C5 en de nieuwe Citroën C4 zullen de eerste modellen zijn met e-HDi vanaf het najaar 2010. Vervolgens zal een groot gedeelte van het modellenaanbod van Peugeot en Citroën die uitgerust zijn met de 1.4 HDi en 1.6 HDi motoren worden voorzien van e-HDi.

De lancering van e-HDi is onderdeel van een plan van technologische innovaties die de klant in staat stelt om een auto aan te schaffen met lage CO2 uitstoot en deze aan zijn/haar wensen aan te passen. Naast de e-HDi technologie zal PSA Peugeot Citroën tussen 2010 en 2012 de volgende innovaties introduceren:

  • 100% electrische modellen: de Peugeot iOn en de Citroën C-ZERO (2010)
  • hybride dieselmodellen: de Peugeot 3008 HYbrid4 en de Citroën DS5 HYbrid4 (2011)
  • nieuwe motorisaties, met name kleine 3 cilinder benzinemotoren met in motorinhoud van 1,0 liter en 1,2 liter (2012).
Carsub
Remschijf.nl