17 oktober 2003

Citroen

Primeurs bij Citroen tijdens BedrijfsautoRAI 2003

17 oktober 2003 - Citroen Nederland grijpt de BedrijfsautoRAI 2003 aan om haar gamma van bedrijfswagens uit te breiden met twee vertegenwoordigers die een belangrijke rol moeten gaan spelen in het hogere, zogenaamde D1-segment. Ruimte, comfort en representativiteit zijn de belangrijkste troeven van de Citroen C5 Break Service en de Citroen C8 Service.
Wittebrug

Het D1-segment maakt met bijna 4.200 registraties ruim 5% uit van de in Nederland verkochte bedrijfswagens. In de afgelopen jaren maakte dit segment een aanzienlijke groei door; in de eerste 8 maanden van 2003 steeg het aandeel van dit segment zelfs tot 5,9%.

Citroen

Citroen laat de C5 Break in Nederland aanpassen aan de hier geldende eisen. De aanpassingen betreffen het verhoogde dak, de montage van een vlakke laadvloer, het plaatsen van een tussenschot (30 cm hoog) en het blinderen van achterzijruiten. De zijruit in het portier rechtsachter wordt - aangezien dit niet wettelijk verplicht is - niet geblindeerd, al is dat optioneel wel mogelijk. Groot voordeel voor een bedrijfswagen met het laadvermogen van een C5 Break is het hydractief veersysteem met automatische niveauregeling, ook bij volle belading. Dankzij het Hydractive III veersysteem en de optimale stoelverstellingsmogelijkheid, kan worden gesteld dat de Citroen C5 Break Service de meest comfortabele 'bedrijfsauto' is op de Nederlandse wegen. De achterruit van de C5 Break Service is bovendien onafhankelijk van de achterklep te openen en de hoogteregeling vanuit de bagageruimte kan de tildrempel desgewenst verhogen of verlagen. De automatische niveauregeling, het ruimteaanbod en de elegante verschijningsvorm zijn een belangrijke kwaliteit van de C5 Break Service. De C5 Break Service is leverbaar vanaf € 17.832,74 (excl. BTW) voor de 1.8 16V Break op basis van het uitrustingsniveau 'Essentielle'.

Met de presentatie van de C8 Service voldoet Citroen aan de vraag uit de markt om een grijskenteken-variant van haar grote ruimteauto. Hoewel de stoelen van de standaard C8 kunnen worden uitgenomen, bestaat bij veel zakelijke gebruikers de behoefte aan een permanente inrichting als bedrijfswagen met vlakke laadvloer. Citroen laat de C8 in Nederland aanpassen met een scheidingswand ruim achter de voorstoelen. Citroen heeft gekozen voor een grote leefruimte voorin. Praktische ruimte, want deze is te betreden via de zijschuifdeuren. De voorstoelen zijn omkeerbaar, waardoor naar wens een grote werkplek kan worden gecreerd. Beide ruiten in de zij-schuifdeuren zijn transparant, waardoor de dode-hoek is geminimaliseerd. In de C8 Service is de tussenwand met ruit geplaatst ter hoogte van de C-stijl, zodat achter de voorstoelen een 'vrije' ruimte beschikbaar blijft voor zaken als een laptop of koffer. Citroen wacht reacties uit de markt af om te beslissen of een versie zal worden gepresenteerd met een tussenwand die aan de B-stijl is bevestigd. De C8 Service is leverbaar vanaf € 23.710,28 (excl. BTW) voor de 2.0 16V op basis van het uitrustingsniveau 'Ligne Prestige'.

Citroen
Remschijf.nl