21 december 2009

PSA

Nieuwe vormgevers bij Peugeot en Citroen

21 december 2009 - Gilles Vidal en Thierry Metroz zijn als Design Director aangenomen bij respectievelijk Peugeot en Citroën, met ingang van 4 januari 2010. Beiden vallen onder Jean-Pierre Ploué, Design Director voor de PSA groep.
Carsub

Met het aanstellen van twee ervaren professionals die bekend staan om hun creativiteit laat Jean-Pierre Ploué zien dat hij de nieuwe designorganisatie die in oktober 2008 is gevormd wil versterken en doorgaat met de differentiatie van de twee merken. Philippe Varin, Voorzitter van de Raad van Bestuur van PSA Peugeot Citroën, kondigde onlangs aan dat leading zijn in automotive design één van de prioriteiten is.

Citroen

Gilles Vidal, 37, is afgestudeerd aan het Art Center College of Design in Vevey, Zwitserland. Hij kwam bij PSA in 1996 en werkte al 9 jaar met Jean-Pierre Ploué aan de line-up van PSA. Sinds begin 2009 was hij verantwoordelijk voor de concept cars van de Peugeot styling department. Met de Peugeot BB1, een kruising van een twee- en vierwieler, deed hij baanbrekend werk op het gebied van elektrische mobiliteitsoplossingen voor stedelijke gebieden. Hij was ook betrokken bij het ontwerpen van de nieuwe identiteit van Peugeot, die begin januari wordt onthuld.

Thierry Metroz, 46, is afgestudeerd aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts Appliquées et des Métiers d'Art [ENSAAMA]. Hij heeft altijd in de automotive design gewerkt. Zijn ervaring omvat het opzetten van design en styling uinits in het buitenland en het opzetten van internationale projecten in Azië en Brazilië. Voorzien van een sterke bagage om te innoveren heeft hij zijn signatuur achtergelaten op verschillende auto's die de automobielwereld de afgelopen jaren hebben veranderd. Hij was Director of Exterior Design bij Renault tot juli 2009.

Remschijf.nl
Vandebron