2 oktober 2008

GTbyCitroen

GTbyCitroen vormt link naar virtuele wereld

2 oktober 2008 - Met de GTbyCitroën, een model dat op de Mondial de l'Automobile in Parijs wordt gepresenteerd, legt Citroën een link naar de virtuele wereld. Deze GTbyCitroën is een verwezenlijking van een voertuig uit de digitale wereld. Hij is tot stand gekomen uit de samenwerking tussen Citroën en Polyphony, de producent van het rijsimulatiespel Gran Turismo 5 voor Playstation 3.
Carsub

De GTbyCitroën is met zijn dynamische ontwerp, gewelfde vormgeving en aansprekende afmetingen volledig toegerust om speler te worden op het veld van de autoraces. De achterkant is bovenmaats, hij is overdreven verlengd zodat hij zo lang mogelijk op het netvlies blijft hangen. Het idee daarachter is dat de concept car zelfs bij stilstand snelheid uitstraalt. De witte lak op de carrosserie die langzaam overgaat in grijs accentueert eveneens het beeld van voortdurende beweging.

Citroen

De GTbyCitroën toont ook kracht en vermogen door zijn ruime afmetingen (lengte 4,96 m, breedte 2,08 m en hoogte 1,09 m), die worden onderstreept door de ruim bemeten wielkasten. De 21 inch lichtmetalen velgen met diamanteffect benadrukken eens te meer het sportieve karakter van de auto.

Het interieur van de GTbyCitroën, dat plaats biedt aan twee volwassenen, ademt de Grand Touring gedachte achter deze modelauto. De sfeer aan boord wordt bepaald door toepassing van materialen met hightech allure ter hoogte van de bestuurderspositie. De keuze voor de lage zitpositie werd ingegeven door de focus op rijplezier. De bestuurder kan zich zo volledig op de weg concentreren terwijl hij wordt ondersteund door een head-up display dat helder de benodigde rij-informatie laat zien.

Citroen

De zithouding is in lijn met de wedstrijdmentaliteit. Bij het ontwerp is uitgegaan van een motivatie om te winnen. Het dashboard heeft een strak en geordend design en loopt over in de terugwijkende lijnen van een stuk koperwerk. De gedrongen moderne lijnen van dit koperwerk vormen de centrale tunnel van de auto, die het vermogen van de GTbyCitroën illustreert en zijn kracht benadrukt. Het stuur van leder en staal, dat eveneens lijkt voort te spruiten uit een draaibeweging van ditzelfde koperwerk, past in de sportieve ambiance van het interieur.

Vandebron