1 november 2019

Citroen

Citroen lanceert elektrische bedrijfswagens

1 november 2019 - Citroën is momenteel het zesde bedrijfswagenmerk van Europa met een marktaandeel van 9,2% in de eerste helft van 2019. Nu kondigt het merk zijn plannen aan voor de elektrische toekomst van Citroën Bedrijfswagens. Tegen 2025 is elke model beschikbaar met elektrische aandrijving.
Sneeuwkettingen4u

Citroën Bedrijfswagens neemt de volgende stap in de elektrificatie van het gamma. In navolging van de reeds leverbare elektrische Berlingo en de elektrische Jumper die begin 2020 op de markt komt, volgt in datzelfde jaar ook de emissievrije Jumpy, in 2021 gevolgd door een elektrische New Berlingo Van. Al deze modellen worden voorzien van de nieuwste elektrische technologie van de PSA Groep en helpen ondernemers bij duurzaam ondernemen tegen lage kosten.

Citroen

De huidige generatie Citroën Jumpy, onlangs nog uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2020, is al sinds zijn introductie in 2016 een vaste waarde in zijn segment. De robuuste en comfortabele bedrijfswagen is beschikbaar in vijf versies, waaronder de Worker, Driver en CityVan, die elk op hun eigen manier speciaal zijn ontwikkeld om verschillende doelgroepen tailormade te bedienen.

Citroën Bedrijfswagens lanceert in 2020 een volledig elektrische variant van de besteller. Hij komt in twee verschillende uitvoeringen die niet alleen emissievrij rijden mogelijk maken, maar ook het comfort voor de bestuurder en passagiers naar een hoger plan tillen. De variant met een 50 kWh sterke batterij krijgt een bereik van 200 kilometer (WLTP), de variant met 75 kWh sterke batterij rijdt maximaal 300 kilometer (WLTP) op een volle accu. Belangrijk nieuws voor ondernemers: het laadgewicht van 1200 kg is gelijk aan die van de dieselversies en de elektrische variant mag maximaal 1.000 kg geremd aanhangwagengewicht trekken.

Meer informatie over de nieuwe elektrische modellen van Citroën Bedrijfswagens wordt in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Remschijf.nl