5 november 2021
 

Citroen

Grieks eiland mede dankzij Citroen op weg naar emissievrij

Autozine
5 november 2021 | Citroen neemt deel aan een pionierend project op het Griekse Chalki voor emissievrije mobiliteit. Het eiland is een Europees laboratorium voor de transitie naar groene energie waaraan diverse partijen bijdragen. Het zijn bedrijven die elk hun eigen expertise inbrengen op verschillende werkterreinen, zoals onder meer de Syngelidis Group, Citroen's Griekse importeur, Vinci en Akuo Greece. Het project past in de filosofie van Citroen dat schonemobiliteit bereikbaar moet zijn voor iedereen. Tegelijk is het zo mogelijk om de innovatieve en progressieve benadering van Citroen over het voetlicht te tillen.
IkWilVanMijnAutoAf
Info

"We zijn erg blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan dit bijzondere project op het eiland Chalki. Dit past bij het karakter van ons merk, dat innovatief, gedurfd en nauw verbonden is met het dagelijks leven van mensen en hun mobiliteit. We zijn enorm gedreven om elektrificatie voor idereen toegankelijk te maken en daarmee trots dat we kunnen helpen om van Chalki een eiland te maken dat zelfvoorzienend, slim en duurzaam is", aldus Vincent Cobee, CEO of Citroen.

Citroen

Door de intentieverklaring in de vorm van een Memorandum of Understanding tussen de Griekse overheid, Citroen / Syngelidis Group, Vinci en Akuo Greece, staan de seinen op groen voor een 'zero emission' economie op Chalki. Citroen en Syngelidis Group zetten alles in het werk voor de inzet van een reeks elektrische voertuigen die gebruikmaken van louter hernieuwbare energie. Voertuigen die uiteindelijk beschikbaar moeten komen voor alle ingezetenen en bedrijven op het eiland.

Een van de grootste uitdagingen op dit moment in de automotive wereld is elektrificatie. Citroen is er op gebrand om de daad bij het woord te voegen en dat tekent zich af op Chalki. De eerste stap is hier gezet met het beschikbaar stellen via een kostenloze leaseovereenkomst van zes volledig elektrisch aangedreven modellen voor de eilandautoriteiten. Zo krijgt de politie de beschikking over twee Citroen's Ami en de kustwacht over twee e-C4's. Een eл-Spacetourer gaat naar de gemeente en een e-Jumpy wordt geleverd aan de Energy Community op Chalki. Na afloop van de overeenkomst wil Citroen de voertuigen doneren aan de gemeente Chalki.

"Dit is nog maar het begin van de verandering. Door Chalki te helpen op weg naar een 'groene' economie verwachten we dat Citroen de weg vrijmaakt voor een betere toekomst en aantoont dat elektrificatie daartoe leidt", aldus Cobee.

Citroen en Syngelidis Group brengen talrijke intiatieven in stelling om het hele eiland te elektrificeren en alle traditionele brandstofvoertuigen te vervangen voor elektrische exemplaren. Dat is onderdeel van een veelomvattend ontwikkelingsplan voor slimme en klimaatneutrale mobiliteit. Citroen beoogt alle eilandbewoners en bedrijven toegang te bieden tot emissievrije, elektrische auto's voor betaalbare prijzen. Het gaat daarbij om een brede range vangroene en slimme voertuigen, variлrend van lichte vierwielige quad's tot aan personenauto's en bedrijfswagens met een gratis gebruik van alle innovatieve technologieлn en connectiviteitsvoorzieningen. De eilandbewoners staat opdeze manier een beter leefklimaat te wachten dankzij minder geluid, een betere luchtkwaliteit, een schoner milieu en lagere energiekosten.

"We zijn bijzonder blij met de inspanningen van de Syngelidis Group en Citroen aan dit project voor het eiland Chalki. In lijn met de doelstellingen om de klimaatvoetafdruk te verminderen, zoals vastgelegd in de Action 'Chalki Green - Smart Island', ondersteunen we in hoge mate de ambitie van de Griekse overheid , de Franse ambassade en de Franse business community en zullen we de emissievrije, elektrische mobiliteit van onze kant promoten", zegt Polychronis Syngelidis, President van de Syngelidis Group.

Deze concrete en pragmatische aanpak om Chalki groen te maken door elektrische voertuigen aan te bieden en zo direct bij te dragen aan de energietransitie van Chalki past in de strategie van Citroen en weerspiegelt de eigen toewijding aan duurzame mobiliteit. Chalki wordt het eerste GREEK-ECO eiland.

KwikFit
Citroën C5 Aircross aangepast voor 2022Citroën C5 Aircross aangepast voor 2022
12 januari 2022
Citroën Berlingo en SpaceTourer als EVCitroën Berlingo en SpaceTourer als EV
11 januari 2022
Citroën toont My Ami Buggy ConceptCitroën toont My Ami Buggy Concept
16 december 2021
Citroën levert eerste e-Jumpy HydrogenCitroën levert eerste e-Jumpy Hydrogen
14 december 2021