15 september 2009

Citroen REVOLTe

Citroen toont REVOLTe concept car

15 september 2009 - Citro├źn toont op de Internationale Auto Ausstellung (IAA) de concept car REVOLTe. De REVOLTe is voorzien van oplaadbare hybride technologie. ankzij doordachte plaatsing van drie stoelen is de ruimte voor inzittenden optimaal benut. De REVOLTe is 3,68 meter lang, 1,73 meter breed en 1,35 meter hoog.
YourLease

Traditionele materialen en conventionele kleuren maken in de REVOLTe plaats voor een compleet nieuwe luxe ambiance. Zwart geblokt leer, dikke rode stof en aluminium zijn dan ook belangrijke bestanddelen in het interieur van deze concept car.

Citroen

Het touch screen van de REVOLTe wordt omlijst door een kristallen frame. Hierdoor projecteren intens rode kristallen letterlijk het touch screen in het interieur. Hun functie is echter niet alleen esthetisch. De kristallen spelen ook een rol in de circulatie en zuivering van de lucht in het interieur van de REVOLTe.

De achterstoelen van de REVOLTe bieden ook ruimte voor de elektrische accu's. Door deze aan het oog te onttrekken behoudt het interieur zijn allure.

Aan de buitenzijde zijn op de motorkap zonnecellen aangebracht die ervoor zorgen dat, ook als de motor niet draait, alle elektrische voorzieningen van de REVOLTe kunnen functioneren, zonder dat gebruik van de accu's nodig is.

Citroen

De aandrijflijn van de REVOLTe biedt een kijkje op toekomstige technologie van Citroën:

  • Een traditionele, compacte verbrandingsmotor in combinatie met een elektromotor, die beiden de wielen kunnen aandrijven;
  • De auto kan rijden als Zero Emission Vehicle (ZEV), dus geheel elektrisch en daardoor zonder enige uitstoot;
  • De accu's die de elektromotor voeden, kunnen worden opgeladen. Deze hybride aandrijflijn kan volledig elektrisch worden aangedreven. Hij heeft dan in het geheel geen uitstoot van CO2 en in het interieur is het volkomen stil.
Carsub
Remschijf.nl