4 april 2014

Citroen DS5

Citroen toont concept car DS 5LS R

4 april 2014 - Citroen zal ter gelegenheid van de Peking Motor Show een unieke versie van de DS 5LS voorstellen: de concept car DS 5LS R. Een model dat kenmerken vertoont van de DS 5LS, zoals het extra vermogen en het gebruik van eersteklas materialen.
YourLease

De concept car DS 5LS R zal voor het eerst getoond worden op de Peking Motor Show en geeft daarmee aandacht aan de DS 5LS. De bijzondere gril is tekenend voor de nieuwe DS-modellen en wordt "DS Wings" genoemd. De DS 5LS R heeft een uitgesproken sportief karakter gekregen.

Citroen

Citroën gebruikte de opgedane ervaringen bij het WRC met de Citroën DS3 Racing bij het ontwikkelen van deze concept car. De sportiviteit van de DS 5LS R komt allereerst tot uiting dankzij zijn 1.6-liter turbomotor met een vermogen van 300 pk en een koppel van 400 Nm, zijn met 15 mm verlaagde chassis ten opzichte van de DS 5LS productieversie en de vergrote spoorbreedte voor. Hij is uitgerust met een sequentiële versnellingsbak met schakelflippers aan het stuur.

De DS 5LS R verrast met een geanodiseerde mat metallic karmijnrode lak die de sportieve lijnen van dit concept benadrukt. Brede striping op de voordeuren in een matte, carbongrijze kleur bevestigen dat deze concept car thuishoort in de familie van sportievelingen zoals de DS3 Cabrio Racing. De DS 5 LS R is dan ook voorzien van een "R"-badge die te vinden is boven de gril en aan de achterzijde en zijkanten van de auto.

Citroen

Als technologisch object is de DS 5LS R voorzien van elementen in echt carbon zoals de zijdelingse belijning. Deze strekt zich uit van de ruiten tot de kofferruimte en snijdt het achterzijpaneel doormidden door op subtiele wijze een haaienvin te vormen. De gril heeft een carbongrijze kleur. Het sportieve karakter komt nog meer tot uiting dankzij de gegoten 20 inch wielen in gepolijst aluminium met carbonkleurige en karmijnrode accenten.

De binnenruimte is volledig bekleed met leder en alcantara, inclusief het dashboard en het stuurwiel. De DS-identiteit is alom vertegenwoordigd door de horlogebandachtige bekleding die bestaat uit drie stoffen (aniline volnerfleder, leder met DS- motief en Alcantara). Bovendien zijn de stoelen, het dashboard, het bovenste gedeelte van de deurpanelen en de centrale armsteun voorzien van stiksels met pareleffect in een karmijnrode kleur.

Citroen

In de binnenruimte staan de prestaties centraal met een stopwatch op de middenconsole en een stuurwiel dat voorzien is van een karmijnrood DS logo en de "R"-badge. En voor nog meer sportiviteit is het interieur van de DS 5LS R afgewerkt met echt carbon, waaronder het stuurwiel, de deurpanelen en de deurgrepen en is er gekozen voor karmijnrode inleg van de ventilatieroosters.

Vandebron