22 mei 2006

Citroen C-Buggy

Citroen toont C-Buggy conceptcar

22 mei 2006 - Citroën heeft tijdens de 2006 Motorshow in Madrid de C-Buggy onthuld; een nieuwe vrijetijds supermini. De C-Buggy vertegenwoordigt de visie van Citroën, dat van een kleine terreinwagen met een sterke persoonlijkheid. C-Buggy is het vrolijke broertje van de C-Airplay.
Wittebrug

De architectuur van deze tweezitter is open; de afwezigheid van een dak en voorruit versterkt het gevoel van totale vrijheid. De inzittenden zijn in direct contact met de lucht en elementen zonder dat het zicht belemmerd wordt. Eerder dan conventionele/traditionele deuren biedt de C-Buggy brede openingen aan beide kanten. Doel hiervan is om de inzittenden in direct contact met de grond te brengen, zodat zij de karaktereigenschappen van de auto beter kunnen aanvoelen. Bovendien vergemakkelijken de uitsparingen toegang aan boord.

Citroen

Hoewel de onbehandelde metaalcarrosserie aan het glanzende schild van een insect doet denken, is de cabine, hoewel minimalistisch, licht en functioneel. De gele cockpit, met robuust leer op het dashboard, de zijpanelen en de stoelen, is in overeenstemming met de metallic kleur van de carrosserie.

Ontworpen op een modulair chassis met vierwielaandrijving en een gelimiteerd slipdifferentieel is de C-Buggy een echte terreinauto. Uitgerust met een 1.6 liter benzinemotor die 155 pk ontwikkelt bij 8.000 t/min en 17-inch wielen kan de C-Buggy menig terrein aan. Gezien zijn geringe gewicht van 850 kg kan de C-Buggy optimaal gebruik maken van zijn vierwielaandrijving.

Citroen

C-Buggy is ook praktisch en functioneel; bij de uitsparing voor de voeten zit een plug waardoor water gemakkelijk weg kan lopen. De matten zorgen voor grip en vereenvoudigen het schoonmaken van de schoenzolen. De bagageruimte achter in de auto biedt voldoende ruimte om materieel in op te bergen.

Remschijf.nl