13 november 2001

Citroen

Citroen stroomlijnt leveringsprogramma voor 2002

13 november 2001 - Het leveringsgamma van Citroen in Nederland wordt volgend jaar gestroomlijnd. Modellen zullen worden geleverd in de meest gevraagde uitvoeringen, met de best verkochte opties. Citroen geeft hiermee invulling aan het beleidspunt dat volgens de fabrikant leidt tot een overzichtelijker aanbod van het gamma van modellen en uitvoeringen.
Sneeuwkettingen4u

Met uitzondering van de MPV Evasion en de bedrijfswagens Jumpy en Jumper wordt het hele gamma onder handen genomen. Lijkt de keuze op het eerste oog ingegeven door efficiencyvoordeel, de beslissing wordt van harte ondersteund vanuit marketingoptiek. Directeur Marketing Robert de Groot: "Voor onze klanten wordt het gamma een stuk overzichtelijker, terwijl ons dealernetwerk een veiligere voorraad met een kortere statijd krijgt." De efficiencyvoordelen in het productieproces zullen bovendien leiden tot een snellere doorlooptijd in de fabriek en daardoor tot een snellere levertijd.

Citroen

In principe zijn opties die ook naderhand kunnen worden ingebouwd niet meer als optie leverbaar. De stroomlijning wordt verder doorgetrokken in vorm van opties die als pakketten worden aangeboden. De wijzigingen zijn met ingang van het nieuwe modeljaar van kracht. "Met onze goed gevulde orderportefeuille hebben we de productiemaanden van het nieuwe modeljaar al bereikt, dus in de praktijk betekent dit dat de wijzigingen onmiddellijk ingaan", aldus De Groot.

Daarnaast is er een uitbreiding in de vorm van een Club-versie van de Berlingo Cinqspace personenauto. Deze versie heeft standaard stuurbekrachtiging, een afdekzeil in de bagageruimte, bestuurdersairbag en een achterklep met verwarming en wisser. Bij de Berlingo Cinqspace Club heeft u de keuze uit een 1.4 (75 pk) benzinemotor of een 1.9D (71 pk) dieselmotor. De Saxo komt naast de basisuitvoering First ook nog in de Furio-versie, die standaard beschikt over stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling en elektrische ramen voor.

Vandebron
Remschijf.nl