13 oktober 2011

Citroen

Citroen organiseert Creative Awards

13 oktober 2011 - Citroën lanceert de tweede editie van de "Citroën Créative Awards". Door middel van deze wedstrijd wordt het grote publiek opgeroepen na te denken over innovatie en creativiteit in auto's, geheel in lijn met de slogan "Créative Technologie" van Citroën. De eerste editie van de "Créative Awards" leverde in 2010 al ruim 700 inzendingen uit 55 landen op en draaide toen om het personaliseren van de Citroën DS3. De winnaar van deze wedstrijd zag zijn eigen DS3 in productie gaan.
YourLease

Citroën bouwt voort op het succes van de eerste editie van de Créative Awards door de editie van 2011 uit te breiden naar 3 uitdagingen die allemaal te maken hebben met creativiteit en technologie:

Citroen
  1. De Idea Contest: De eerste uitdaging die Citroën stelt aan het publiek is hoe men de tijd die men in de auto verblijft kunt veraangenamen. In deze categorie gaat het om het verzinnen van technologische concepten die praktisch om te zetten zijn in realiseerbare innovaties. Veiligheid en well-being zijn hier de sleutelwoorden!
  2. De Video Contest: Wat is 'premium'? De Citroën DS5 heeft het in zich! De tweede categorie van de Citroën Awards draait om het maken van een creatieve video van 30 à 90 seconden waarin men laat zien dat de DS5 het begrip luxe naar een hoger niveau tilt. De winnende film zal tijdens diverse evenementen van Citroën in 2012 getoond worden.
  3. De Style Contest: De laatste categorie draait rondom mode, een begrip dat Citroën specifiek toepast op de DS-lijn. De Citroën DS3 Ultra Prestige (die voorzien is van luxe lichtmetalen wielen, lederen en geschakelde Club bekleding en een dashboard bekleed met wit leder) werd tijdens de IAA van Frankfurt getoond en is hiervan een mooi voorbeeld. De uitdaging voor het publiek is om een bij deze auto passende outfit te ontwerpen voor een man of vrouw.

Inschrijven kan tot en met 30 november. Begin december volgen de uitslagen. Voor iedere categorie zijn er drie prijzen:

  • 1e prijs: €3.000
  • 2e prijs: €2.000
  • 3e prijs: €1.000

De prijsuitreiking vindt in januari 2012 in Parijs plaats met voor de 1e prijswinnaars een exclusief bezoek aan de Centre de Réalité Virtuelle van Citroën en de daar aanwezige rijsimulator.

Wittebrug
Vandebron