11 april 2013

Citroen Wild Rubis

Citroen onthult Wild Rubis

11 april 2013 - De concept car Citroen DS Wild Rubis wordt onthuld op de Autosalon van Shanghai. Hij verscheen al heel kort in Frankrijk, bij het kasteel Cheval Blanc, één van de meest prestigieuze wijndomeinen uit de Saint-Emilion streek. Op de woeste, onherbergzame wegen van de Tarn vlakbij de spectaculaire Millau brug werd de auto eveneens gefotografeerd en gefilmd.
Vandebron

Na de DS3, DS4, DS5 en de concept car Numéro 9 is er nu de Wild Rubis: een nieuwe concept car in de DS-lijn. De Wild Rubis is de concept car die uiteindelijk als basis zal dienen voor de SUV van de DS-lijn. De Wild Rubis wordt een plug-in Hybrid en bevat dan ook tal van technische innovaties die bewonderd kunnen worden in Shanghai.

Citroen

Wild Rubis, de nieuwkomer in de DS-lijn, is 4,7 m lang, 1,95 m breed en 1,59 m hoog en heeft een uitzonderlijk lange wielbasis van 2,9 m. Hij staat stevig op zijn 21 inch wielen die in de vier hoeken zijn geplaatst en biedt uitzonderlijk goede rijsensaties.

De krachtige uitstraling wordt in contrast gebracht met de weelderige vormen en de verleidelijke details. Het nieuwe, strakke silhouet heeft fraaie verchroomde details op de zijkanten. Bijzonder zijn ook de dakdragers die aerodynamisch gevormd zijn en in de achterkant van de carrosserie verdwijnen waardoor ze ook een onderdeel van het zijscherm vormen.

Citroen

Wild Rubis is een voorbeeld van de nieuwe identiteit die eerder met concept car Numéro 9 werd geïntroduceerd. Het front is herkenbaar aan de grille die driedimensionaal lijkt. Op deze grille prijkt het DS embleem dat geaccentueerd wordt door een lichteffect.

De grille loopt vervolgens uit in de full LED koplampen. Unieke koplampen bestaande uit drie mobiele lichtmodules die worden omlijst door de richtingaanwijzers die overlopen over het onderste gedeelte en door een lichtsignatuur in de vorm van een stemvork op de rand.

Citroen

Op de achterkant zijn de lichten anders gerangschikt en verwerkt in de bovenkant van de achterklep. Het glas van het achterlicht gevat in een chromen lijst die de lichtsignatuur extra kracht geeft. Om het geheel af te maken zorgt een subtiel lichtspel met een DS logo voor diepte. Op de onderkant van de achterklep zit een dubbele uitlaat verwerkt in een chromen paneel.

Wittebrug
Remschijf.nl