19 september 2010

Citroen Lacoste

Citroen onthult Lacoste conceptcar

19 september 2010 - Citro├źn onthult de Lacoste conceptcar. De Lacoste toont op het eerste oog de vormen van een sportieve individualist: een hoge taillelijn, uitgebolde spatborden, wielen op de uiterste hoeken van de auto met zeer korte overhangen en enorme velgen met een design dat gelijkenis vertoont met het oppervlak van een golfbal. Zijn open uiterlijk houdt de aandacht vast. Door de afwezigheid van een vast dak en de grote uitsparingen bij de voorstoelen zitten passagiers direct in contact met de omgeving om hen heen. Bijzonder detail van deze concept car is de mogelijkheid de voorruit bijna volledig vlak te leggen; in die configuratie verdwijnt de ruit vrijwel uit oog en ligt in lijn met de motorkap.
Wittebrug

De Citroën Lacoste wordt aangedreven door een driecilinder benzinemotor die is berekend op een auto van dit formaat en gewicht. De Lacoste heeft lengte van 3,45 meter, breedte van 1,80 meter en hoogte van 1,52 meter.

Citroen

In plaats van een vast dak heeft deze auto een paneel in de vorm van een 'T' die begint boven de voorruit en doorloopt tot de achterkant van de auto waar hij eindigt in de bodem van de bagageruimte. Deze T vormt de ruggengraat van de auto en heeft diverse functies: passagiers vinden hier houvast bij het instappen en hij biedt bovendien beschutting. Over de hele lengte kan een opblaasbaar dak worden geplaatst dat is uitgevoerd in zonnig geel zodat de zon ook aanwezig blijft als het regent. De strook onder de voorruit doet dienst als instrumentenpaneel; weergave vindt plaats met pictogrammen die bestaan uit enorme pixels.

Instappen is uitermate eenvoudig: in plaats van een voorportier is een uitsparing gemaakt. Voor de achterpassagiers is een bank gemonteerd. Deze bank kan vlak worden geklapt om ruimte te bieden aan bagage of sportspullen.

De concept car Citroën Lacoste is licht en ludiek en zijn verschijning toont zijn verwantschap met de sportieve wereld van het merk dat de krokodil in haar logo heeft verwerkt. Logo en merknaam zijn in reliëf opgenomen in motorkap, dashboard en achterschermen. De velgen met hun typerende design in de vorm van uitsparingen verwijzen subtiel naar het oppervlak van een golfbal.

Remschijf.nl