4 mei 2004

Citroen Jumper

Citroen Jumper krijgt nieuwe motor

4 mei 2004 - Vanaf de mei-productie zal de Citroen Jumper, de grootste bedrijfswagen van het merk, wijzigingen ondergaan. Modeljaar 2004 brengt nieuwe versies, nieuwe kleuren, bekledingen en uitrustingsspecificaties. Het grootste nieuws zit onder de kap met een uitbreiding van het motorenaanbod: de nieuwe 2.8 HDi 146 pk.

Het bedrijfswagensegment speelt voor Citroen de laatste jaren een voortdurende prominente rol. Wereldwijd bereikte Citroen een marktaandeel van ruim 7% en in Nederland doet Citroen het eveneens prima met een marktaandeel dat inmiddels 6,4% bedraagt. Op dit moment is Citroen met diverse modellen in talrijke uitvoeringen actief in dit segment: de Citroen Berlingo, Jumpy en Jumper worden vergezeld van de grijskentekenversies van de Citroen Xsara Break, C5 Break en C8.

Citroen

Het modeljaar 2004 brengt als voornaamste toevoeging de nieuwe common rail dieselmotor, de 2.8 HDi. Deze motor levert 107 kW/146 pk bij 3.600 tpm. Dit betekent een aanzienlijke vermogenswinst ten opzichte van de huidige motor met dezelfde inhoud, die een vermogen levert van 93 kW/127 pk. Het maximale koppel neemt eveneens toe, tot 310 Nm bij 1.500 tpm (het was 300 Nm bij 1.800 tpm). Met deze motor haalt de Citroen Jumper, afhankelijk van de gekozen uitvoering, een topsnelheid van om en nabij 159 km/h. De progressie van vermogen en koppel werd bereikt door toepassing van een variabele turbo op de reeds bekende 2.8 HDi. De nieuwe motor wordt leverbaar in vrijwel alle versies van de Citroen Jumper, slechts in de versies bestemd voor het personenvervoer wordt deze nieuwe motor niet leverbaar.

Ook zijn er in het nieuwe modeljaar nieuwe carrosseriekleuren en bekledingsmaterialen. Bovendien zijn enkele specificaties gewijzigd. Van de Citroen Jumper Chassis Dubbele Cabine wordt een versie met extra lange wielbasis(4,05 m.) leverbaar.

Carsub
Vandebron