19 februari 2015

Citroen Berlingo

Citroen introduceert nieuwe Berlingo

19 februari 2015 - Citroen introduceert de nieuwe Berlingo. Sinds 1996 zijn er 2,9 miljoen exemplaren van deze ruimte-auto verkocht. De nieuwe Berlingo, die op de Geneva Motor Show in maart 2015 wordt onthuld, zou volgens Citroen met handige en intelligente oplossingen het dagelijkse leven voor iedere gebruiker makkelijker en comfortabeler maken.

De nieuwe Citroen Berlingo is nog steeds leverbaar in twee lengtes, de L1 (tot 3,3 m3) en de L2 (tot 3,7 m3) en wordt gekenmerkt door een maximale laadruimte van 3,7 m3, groot genoeg voor twee europallets. Via de toegangen zoals zijschuifdeuren of asymmetrische achterdeuren die tot 180° te openen zijn kan er geladen en gelost worden.

Citroen

De professional gebruiker kan rekenen op multifunctionaliteit in de Extenso cabine (multifunctionele cabine), die in modules kan worden ingedeeld en een diverse voordelen biedt:

 • er is voorin ruimte voor drie personen dankzij een extra zitplaats in het midden,
 • de rugleuning van de neerklapbare passagiersstoel is van staal zodat deze probleemloos 50 kg lading kan dragen,
 • de passagiersstoel heeft een bioscoopstand (zitting opgeklapt) zodat hoge spullen in de cabine kunnen worden vervoerd.

De nieuwe Citroen Berlingo bedrijfswagenversie profiteert van de technieken van een personenwagen en laat daarmee een verbruik en een CO2 uitstoot zien van:

Citroen
 • BlueHDi 75 pk handgeschakelde versnellingsbak vanaf 110 g/km CO2
 • BlueHDi 100 pk handgeschakelde versnellingsbak vanaf 110 g/km CO2
 • BlueHDi 100 pk S&S handgeschakelde versnellingsbak vanaf 108g/km CO2
 • BlueHDi 100 pk S&S ETG6, elektronische 6-versnellingsbak vanaf 106 g/km CO2
 • BlueHDi 120 pk S&S 6-handgeschakelde versnellingsbak vanaf 112 g/km CO2

De bedrijfswagenversie van de nieuwe Citroen Berlingo blijft leverbaar met de volgende Euro5 motoren: benzinemotor VTi 95 met handgeschakelde versnellingsbak en dieselmotoren HDi 75 met handgeschakelde versnellingsbak, HDi 90 met handgeschakelde versnellingsbak.

Daarnaast is er ook een elektrische versie van de nieuwe Citroen Berlingo beschikbaar, die zich positioneert als de referentie onder de elektrische bestelauto's. Om kostbare tijd te besparen heeft de nieuwe Citroen Berlingo ELECTRIC een bereik van 170 km tussen twee oplaadbeurten en heeft hij een accu die zichzelf automatisch oplaadt tijdens het vertragen of het remmen. Met een vermogen van 67 pk en een nagenoeg in alle toerentallen constant koppel (200 Nm van 0 tot 1500 t/min) biedt de nieuwe Citroen Berlingo een prima acceleratievermogen en een topsnelheid van 110 km/h.

Citroen

De bumper van de nieuwe Citroen Berlingo wordt aangeboden in vier varianten van het front om te voldoen aan alle vormen van gebruik en de opbouw van het aanbod herkenbaarder te maken:

 • Uitvoering LIVE: een uniek, robuust front voor de Multispace versie en de bedrijfswagenversie met de stevige zwart gespoten bumper die potentieel kwetsbare delen efficiënt beschermt.
 • Uitvoering FEEL: een front met een bumper in carrosseriekleur
 • Uitvoering XTR: een Onyx zwarte strip onder de chevrons en een grijs aluminiumkleurig inzetstuk.

Patches met zwart reliëf maken het silhouet van de nieuwe Citroen Berlingo visueel breder en vormen de steun voor de lichtsignatuur bestaande uit de LED-dagrijverlichting en de mistlampen.

Citroen

Voor de lancering is het carrosseriekleuren-pallet uitgebreid met een staalgrijze kleur (Gris Acier) en een bruine kleur (Brun Moka), die de auto meer karakter geven.

Met afmetingen (4,38 m lang, 1,81m breed (exclusief zijspiegels) en een wielbasis van 2,73 m biedt de nieuwe Citroen Berlingo Multispace volop ruimte en functionaliteit in het segment van de ludospaces. De knieruimte voor de passagiers achter bedraagt 24,5 cm en de bagageruimte mete 675 liter, die kan oplopen tot 3.000 liter als de achterstoelen worden verwijderd.

Citroen

In dit nieuwe interieur behoudt de bestuurdersplaats zijn ergonomische karakter met een functioneel dashboard, een versnellingspook die hoog aan het dashboard is geplaatst, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en een stuur dat naar wens kan worden versteld in hoogte en diepte.

Door de hoogte van 1,80 m heeft de nieuwe Citroen Berlingo Multispace een glasoppervlak van 4,35 m2 dat zicht biedt (grote, panoramische voorruit, zijruiten en achterste zijruiten) en zit de bestuurder hoger. De voorwielophanging van het type pseudo-McPherson is overgenomen van de Citroen C4 Picasso.

Citroen
IkWilVanMijnAutoAf

De Citroen Berlingo biedt vele mogelijkheden die het rijden vergemakkelijken: parkeersensoren achter, de cruise control met snelheidsbegrenzer, automatische activering van de verlichting (onderdeel van Pack Visibilité), Hill Start Assist en ook Grip Control, een antislipsysteem dat de trekkracht van de voorwielen afstemt op het wegtype.

Wittebrug
Vandebron