20 december 2013

Citroen DS 5LS

Citroen introduceert DS 5LS

20 december 2013 - Citroën toont in het Carroussel van het Louvre de DS 5LS. Het is een luxe sedan die geproduceerd zal worden in de fabriek van Shenzhen in China. Met dit nieuwe model, dat in maart 2014 in China zal worden geïntroduceerd, wil Citroën de internationale ontwikkeling van de DS-lijn verder uitbouwen. De DS 5LS kenmerkt zich door een krachtig silhouet, de afmetingen passen bij de DS-lijn (L : 4,70m x B :1,84m x H :1,50m).
Remschijf.nl

De DS 5LS onthult de nieuwe voorzijde van de DS-lijn die rechtstreeks geïnspireerd is op de concept cars Numéro 9 en Wild Rubis. Opvallend daarbij zijn de zogenaamde 'DS Wings'. Deze verbinden de neus van de auto met de voorlichten door verchroomde elementen, waardoor de auto dynamisch en modern oogt.

Citroen

De verchroomde elementen zijn ook aanwezig op de ramen en lopen door tot en met de kofferbak en benadrukken de kracht en persoonlijkheid van het ontwerp. De achterzijde onderscheidt zich door LED verlichting. Er zijn negen kleuren beschikbaar op de DS 5LS, waaronder de kleur Brun Nocciola, waarmee de auto chic en subtiel oogt.

Aan de binnenzijde valt op dat de nadruk ligt op authentieke materialen zoals metaal, hout en leder.

Citroen

De DS 5LS is beschikbaar met bestaande motoren zoals de THP 160 en THP 200 met directe sequentiële injectie die wordt gevoed door een hoge druk pomp en turbo compressor van het type Twin Scroll. Beide versnellingsbakken hebben zes versnellingen.

De DS 5LS heeft een lange wielbasis (2,71 m) en claimt een hoog comfortniveau, mede dankzij comfortabele zittingen (voorstoelen met massagefunctie, achterzittingen die tot 29 graden gebogen kunnen worden, vliegtuig hoofdsteunen). Daarnaast beschikt de auto over een luchtverversingssysteem. Praktische systemen zoals keyless entry en start, dodehoekdetectiesysteem SAM, parkeerhulp voor haaks en file parkeren, achteruitrijcamera zijn ook voorzien.

Citroen

DS is een apart merk in China, een merk waarvan de kenmerken duidelijk worden getoond in de DS 5LS. Het is het tweede DS model dat in China geproduceerd zal worden in de fabriek van Shenzhen, na de DS5. Deze is op 27 september jongstleden op de Chinese markt gekomen. Het houdt hiermee echter niet op voor het merk DS in 2014: het merk zal dan voor de Chinese markt een SUV introduceren. De ontwikkeling van DS in China vindt mede plaats dankzij 50 'DS Stores', die in de belangrijkste steden zijn gevestigd.

Sneeuwkettingen4u
Remschijf.nl