15 december 2003

Citroen

Nieuwe motoren en uitvoeringen voor Citroen C2, C3 en C3 Pluriel

15 december 2003 - Citroen heeft met de C3, C3 Pluriel en de C2 drie modellen in het compacte segment dat bijna 33% van de Europese markt vertegenwoordigt. In de eerste tien maanden van 2003 verkocht Citroen meer dan 330.000 exemplaren van dit drietal modellen. Dit verkoopsucces is te danken aan productvernieuwing, innovatief design, het motorenaanbod en de SensoDrive versnellingsbak die voor het eerst op de C3 werd toegepast. Citroen gaat deze versnellingsbak leveren in combinatie met meer motoren. Vanaf december 2003 zal de SensoDrive ook leverbaar worden op de 1.4 HDi (50 kW/70 pk) en de nieuwe 1.4i 16v benzinemotor (66 kW/90 pk). De SensoDrive blijft ook leverbaar op de achtkleps 1.4i en de zestienkleps 1.6i 16v.
IkWilVanMijnAutoAf

In een periode van 18 maanden heeft Citroen drie modellen geintroduceerd: C3, C3 Pluriel en C2. Daarmee biedt Citroen drie verschillende concepten aan in een segment waar het voorheen slechts één model aanbood. Gestart werd met de Citroen C3 die in het tweede kwartaal van 2002 zijn opwachting maakte. In mei dit jaar volgde de C3 Pluriel en de C2 completeerde het drietal in september 2003. Deze drie modellen vullen elkaar aan en voldoen gezamenlijk aan het uitgebreide wensenpakket van kopers in het compacte segment.

Citroen

De vijfdeurs Citroen C3 biedt met zijn harmonieuze, ronde vormen de ruimte van een gezinsauto die wordt gepositioneerd in de top van zijn segment. De C3 heeft het niveau van technologie en uitrusting dat men verwacht in hogere segmenten. De driedeurs Citroen C3 Pluriel is ook gepositioneerd in de top van het segment. Met zijn originele ontwerp zit deze auto vol met ingenieuze mogelijkheden. Met vier sterren en een puntentotaal van 31 in de crashtest van EuroNCAP is de C3 Pluriel de veiligste auto in zijn segment en bovendien de veiligste cabriolet. In het hart van het compacte segment vindt de driedeurs Citroen C2 zijn positie.

Na zijn debuut op de Citroen C3 is de SensoDrive versnellingsbak leverbaar op alle drie modellen. Deze automatisch schakelende versnellingsbak met vijf overbrengingen is een alternatief voor conventionele handbakken en automaten. Met zijn automatische koppeling biedt de SensoDrive volledig automatische dan wel sequentiele bediening met de hendels achter het stuur of de centrale pook. Koppeling en versnellingsbak worden volledig elektronisch aangestuurd, waarmee een gunstiger verbruik mogelijk is dan met conventionele systemen.

Citroen

De nieuwe zestienkleps 1.4i 16v valt met zijn vermogen van 90 pk tussen de reeds leverbare 1.4i (75 pk) en de 1.6i 16v met 110 pk en completeert het motorenaanbod van de Citroen C3. Deze motor ontwikkelt 65 kW/90 pk bij 5.250 tpm en heeft een koppel van 133 Nm bij 3.250 tpm. Voorzien van variabele kleptiming, zestienkleps kop en verstevigd motorblok voldoet deze motor aan hoge eisen qua prestaties en geluidscomfort. De motor voldoet bovendien aan de toekomstige Euro IV emissie-eisen.

Carsub
Vandebron