22 april 2013

Citroen Wild Rubis

Citroen geeft specificaties Wild Rubis vrij

22 april 2013 - Afgelopen weekend werd de concept car DS Wild Rubis onthuld op de autosalon van Shanghai. Nu geeft Citroen ook de specificaties van dit concept vrij. De auto is uitgerust met plug-in hybride technologie en zet daarmee opmerkelijke prestaties neer: volledig elektrisch een bereik van 50 km, 295 pk beschikbaar met boostfunctie en een uitstoot van slechts 43 gram CO2 per kilometer.

De Wild Rubis heeft unieke full LED-koplampen die bestaan uit drie mobiele lichtmodules. Die modules worden omlijst door enerzijds de richtingaanwijzers die overlopen over het onderste gedeelte en anderzijds door een lichtsignatuur in de vorm van een stemvork over de rand.

Citroen

Als de concept car wordt gestart komt de bijzondere blik van de Wild Rubis tot leven met de drie lichtmodules van de koplampen die als het ware 'openvouwen' en aangaan, begeleid door een geluideffect.

En om de fantasie nog meer te prikkelen, is concept car Wild Rubis voorzien van nog meer geluidselementen. Er werden speciaal heldere klanken ontwikkeld om de activering van de verschillende verlichtingen (koplampen, richtingaanwijzers, etc) te accentueren.

Met de plug-in hybrid techniek toont de Wild Rubis zich bijzonder milieuvriendelijk. Hij wordt aangedreven door een 1.6 THP, een benzinemotor met een vermogen van 225 pk (165 kW).  De 1.6 THP motor is gekoppeld aan een elektromotor die de achterwielen aandrijft en een vermogen heeft van 70 pk. Deze elektromotor wordt gevoed door lithium-ion accu's die kunnen worden opgeladen via het 220V net.

Citroen

Dankzij de plug-in hybrid techniek kan de Wild Rubis naar een 100% elektrische modus (ZEV) overschakelen, waarin de auto een bereik van 50 km heeft. Als er flink gas wordt gegeven en er onmiddellijk koppel moet vrijkomen, koppelt een 'boost'-functie het verbrandingsmotorkoppel aan dat van de elektrische motor waardoor de concept car Wild Rubis prima prestaties kan neerzetten (295 pk).

Bij fors accelereren, maar ook bij weinig grip, gaat de auto automatisch over op vier aangedreven wielen waarbij de elektrische motor de achterwielen aandrijft en de verbrandingsmotor de voorwielen. Onder extreem lastige rijomstandigheden, bijvoorbeeld bij het naar boven rijden op een besneeuwde helling, kan de bestuurder zelf de 4x4 functie selecteren.

Remschijf.nl
Remschijf.nl