1 oktober 2010

Citroen

Citroen eTouch wint onderscheiding

1 oktober 2010 - De nieuwe Citroën C4, C5 en DS3 zijn dankzij eTouch, het systeem met noodhulp oproep in combinatie met een lokalisatiefunctie, door Euro NCAP beloond met een prijs. Deze prijs is een bekroning van de inzet van Citroën die leidt tot nuttige technologische innovaties die dagelijks hun vruchten afwerpen.

De prijs van Euro NCAP Advanced is een blijk van erkenning van Citroën eTouch. Dit systeem belooft optimale veiligheid en maakt dat veiligheidsniveau voor velen bereikbaar. Deze voorziening met noodhulp oproep in combinatie met een lokalisatiefunctie is nu al leverbaar op drie modellen: de Citroën C4, C5 en DS3. Citroën eTouch zal aan het eind van dit jaar beschikbaar zijn op in totaal zeven modellen.

Citroen

Genoemd systeem werkt met behulp van een geïntegreerde SIM-kaart in combinatie met GPS module; de dienst is zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag (24/7) beschikbaar, zodat ingeval van betrokkenheid bij een aanrijding direct en indien een airbag of een gordelspanner is geactiveerd geheel automatisch, de exacte locatie van de auto wordt doorgeven aan de hulpverleners, zodat deze sneller ter plaatse zullen arriveren.

Citroën eTouch voorziet bovendien in twee aanvullende diensten die op Internet worden geleverd via MyCitroën, waar de klant de informatie over zijn auto kan raadplegen: een virtueel onderhoudsboekje en EcoDriving. Het virtuele onderhoudsboekje attendeert de bestuurder wanneer onderhoud noodzakelijk is en geeft aan of er mogelijk sprake is van technische storingen. Met EcoDriving kan de bestuurder zijn verbruikswaarden en de uitstoot van CO2 in de gaten houden. Deze dienstverlening is gratis gedurende de gehele contractuele garantietermijn.

De prijs is tijdens de persdag op de Autosalon van Parijs uitgereikt aan Jean-Marc Gales, Algemeen Directeur van PSA Peugeot Citroën. Xavier Duchemin, Directeur Marketing en Communicatie van Citroën, heeft 's middags op de stand van Citroën de prijs ter ere van de drie modellen in ontvangst genomen.

YourLease
Vandebron