13 maart 2007

Citroen C-Metisse

Citroen C-Metisse wint Louis Vuitton Classic Concept Award

13 maart 2007 - Tijdens de Autosalon van Geneve 2007 is de Citroën C-Metisse onderscheiden met de "Louis Vuitton Classic Concept Award 2006". De Citroën C-Metisse is door het modemerk uitgeroepen tot het mooiste prototype.

In de jury zaten ontwerpers zoals Lorenzo Ramaciotti (designer en voormalig directeur van Pininfarina), Harm Lagaay (voormalig hoofdontwerper van Porsche) en Xavier Dixsaut (ontwerper en directeur Innovatie bij Louis Vuitton). De voorzitter van de jury, Christian Philippsen, prees de Citroën C-Metisse om zijn design, het hoogstaande interieur en de uitzonderlijke prestaties die gepaard gaan met respect voor het milieu.

Citroen

De Citroën C-Metisse straalt passie uit door de belijning, de flamboyante rode carrosserie en de spectaculair vormgegeven deuren. Binnenin de Citroën C-Metisse is er veel ruimte voor vier inzittenden.

De hybride/diesel aandrijving, de optimale aerodynamica en het beperkte gewicht van de auto, zorgen voor uiterst sportieve prestaties, waarbij de C-Metisse in 6,2 seconden van 0 tot 100 km/uur sprint, met een brandstofgebruik van 6,5 liter per 100 km en een C02-uitstoot van 174 gram per kilometer.

YourLease
Vandebron