15 oktober 2007

Citroen C-Buggy

Citroen toont C-Buggy op Dutch Design Week

15 oktober 2007 - Met de Citroën C-Buggy geeft het Franse merk acte de presence tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven van 20 tot en met 28 oktober. De Citroën C-Buggy is voor het eerst in Nederland te bewonderen op de Design On Wheels Show in het Klokgebouw Strijp-S in Eindhoven.

De eigenzinnig vormgegeven C-Buggy is voor het eerst onthuld op de Motorshow van Madrid in 2006. Citroën heeft met deze concept car een duidelijke visie voor ogen; een nieuwe vrijetijds supermini in de vorm van een kleine terreinwagen met een sterke persoonlijkheid.

Citroen

De C-Buggy heeft een rijklaargewicht van slechts 850 kg. De vierwielaangedreven tweezitter dankt dit lage gewicht voornamelijk aan de afwezigheid van een dak en voorruit. Verder zijn de conventionele deuren vervangen door brede openingen aan beide kanten. Met een lichte en functionele metaalcarrosserie, een 1.6 l benzinemotor met 155 pk en 8000 t/min en 17 inch wielen bestempelt de C-Buggy zich tot een regelrechte futuristische alleskunner.

De Design On Wheels Show vindt plaats in het Klokgebouw Strijp-S in Eindhoven. Deze tentoonstelling staat volledig in het teken van automotive design. Het thema van dit jaar is "Niche Vehicle Design". Hiermee wordt de nadruk gelegd op specifieke automodellen die voldoen aan specifieke wensen van de autokopers. De Citroën C-Buggy is een open tweezits terreinwagen die een duidelijke affectie heeft met vrijheid en avontuur; een concept car welke volledig thuishoort op de Design On Wheels Show tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Carsub
Vandebron