5 september 2002
Citroen C3 Pluriel
Nieuws

Citroen C3 Pluriel

Citroen introduceert C3 Pluriel

5 september 2002 - Het C3-gamma is het bewijs van de hernieuwde dynamiek en inventiviteit van Citronën. Kort na de introductie van de eerste versies heeft de fabrikant al een C3 met een nieuwe 1.4 HDi (66kW, 92 pk) in het programma opgenomen, evenals de C3 SensoDrive met elektronisch gestuurde automaat. Tijdens de Mondial de l'Automobile 2002 presenteert Citronën als belangrijke wereldprimeur een nieuwe evoiutie van het C3-gamma: de C3 Pluriel. De C3 Pluriel is sterk geinspireerd op de conceptcar 'Demonstrateur Pluriel' die op de autotentoonstelling van Frankfurt in 1999 zijn debuut beleefde en vervolgens te zien was op de tentoonstellingen van Geneve en Parijs 2000. De Demonstrateur Pluriel was een concept dat een nieuwe fase in veelzijdig, modulair gebruiksgemak van een Citroën betekende.
Wittebrug

De C3 en de C3 Pluriel hebben een gemeenschappelijk platform en ze vertonen dan ook sterke familietrekken als het gaat om hun ruimteaanbod, maar ook wat betreft hun uiterlijke stijl die vooral terug komt in de gebogen taillelijn van de auto's. Deze stijlkenmerken maken direct duidelijk dat de Pluriel deel uitmaakt van de C3 familie. De C3 Pluriel neemt alle eigenschappen van de vijfdeurs versie over. Dat geldt zowel voor veiligheid en comfort als voor het uitrustingsniveau. Maar tegelijkertijd zijn alle koetswerkdelen anders dan die van de vijfdeurs versie en zo krijgt het uiterlijk van de C3 Pluriel daarmee toch een eigen karakter en persoonlijkheid. Door zijn vloeiende en energieke stijl is de C3 Pluriei rijp voor liefde-op-het-eerste-gezicht.

Citroen C3 Pluriel

De C3 Pluriel kan van een 'normale' berline veranderen in een berline met een echt panoramadak. De vier elektrisch te bedienen zijruiten hebben geen middenstijl en dragen op die manier ook bij aan het panoramische uitzicht naar buiten, zelfs vanaf de zitplaatsen achter. Het dak is in diverse standen te openen. Indien gewenst verdwijnt het zelfs helemaal uit het oog. De C3 Pluriel is snel van een berline in een cabriolet te veranderen. Het soepele dak schuift naar achteren en plaatst zich daarmee automatisch op de achterruit. Samen vormen ze een zogenaamde 'dakcassette' die zich op zijn beurt weer onder de hoedenplank vouwt. Het interieur is zodoende in enkele seconden volledig open als in een cabriolet.

Een persoon heeft genoeg aan een paar seconden om de C3 Pluriel, zonder gereedschap, te veranderen in een spider met vier zitplaatsen. De C3 Pluriel beschikt over een mechanisme dat de boogstructuren van het dak kan ontgrendelen. Het activeren van dat mechanisme zorgt voor de ontgrendeling, waarna de bogen weg te nemen zijn. De spider-configuratie laat de pure lijnen van de C3 Pluriel uitstekend tot hun recht komen en voegt daarmee een levendig en ludiek aspect aan zijn persoonlijkheid toe. De C3 Pluriel spider pick-up is de volgende stap en biedt een voor een open auto ongekend gebruiksgemak. Het achter-compartiment beschikt over een origineel systeem om toegang tot de bagageruimte te krijgen. De achterklep opent naar beneden en biedt daardoor een ruime toegang tot de bagageruimte. De constructie is sterk genoeg om er zware spullen op te zetten en die vervolgens naar binnen te schuiven; een volwassene kan er zelfs op zitten. De C3 Pluriel spider pick-up is zeer veelzijdig door zijn in delen neerklapbare leuningen van de achterbank met ingebouwde veiligheidsgordels. Eenmaal neergeklapt biedt het achtercompartiment ruimte tot aan de rugleuningen van de voorstoelen.

Citroen C3 Pluriel

Bij de lancering van de C3 Pluriel zal het programma bestaan uit één uitrustingsniveau met keuze uit twee benzinemotoren: de 1.4i (75 pk) en de 1.6 16v (110 pk). De 1.6 16v is standaard voorzien van de SensoDrive versnellingsbak.

YourLease
Remschijf.nl