6 mei 2003
Citroen C3 Pluriel
Nieuws

Citroen C3 Pluriel

Citroen C3 Pluriel eind mei in Nederland

6 mei 2003 - De Citroen C3 Pluriel heeft vele gedaantes. Met gesloten kap is heteen berline. Met geopend dak is sprake van een berline met panoramadak. De C3 Pluriel is bovendien inzetbaar als cabriolet, spider of pick-up. En juist als cabriolet viel de Pluriel in de prijzen als `Cabriolet van het jaar'. De Citroen-dealers kunnen eind deze maand deze veelzijdige alleskunner tonen in hun showroom.
Vandebron

De Citroen C3 Pluriel heeft hetzelfde platform als de C3. Ook worden dezelfde benzinemotoren gemonteerd: de 1.4i en de 1.6i 16v. Daarmee claimt de auto dezelfde wegeigenschappen als de vijfdeurs C3. Bovendien heeft hij dezelfde veiligheidsvoorzieningen, zoals ABS met elektronische remkrachtverdeling, ESP met antislipregeling en remassistent met automatische alarmknipperlichten. En tenslotte wordt hij leverbaar met SensoDrive. De Pluriel heeft op vele locaties verstevigingen gekregen om de carrosserie van deze auto voldoende stijf en bestand tegen aanrijdingen te maken. De auto voldoet hiermee aan de criteria die de Duitse organisatie TUV stelt in geval van over de kop slaan. De Citroen C3 voldoet hieraan zelfs indien de bogen niet zijn gemonteerd.

Citroen C3 Pluriel

In de basisversie wordt de Citroen C3 Pluriel gekoppeld aan een 1.4 liter benzinemotor die 55 kW (75 pk )bij 5.400 tpm levert en een koppel heeft van 118 Nm bij 3.300 tpm. Deze motor wordt gekoppeld aan een vijfbak met aangepaste overbrengingsverhoudingen. De allernieuwste generatie motoren zien we terug in de vorm van de 1.6i 16v die 80 kW (110 pk) produceert bij 5.750 tpm. Bij het concept van de C3 Pluriel behoort volgens Citroen passende techniek. Dat wordt onder andere geillustreerd door het feit dat de SensoDrive versnellingsbak standaard is op de versie met de 1.6 16v-krachtbron. De SensoDrive versnellingsbak is handmatig te schakelen, maar kent ook een automatische stand die rekening houdt met de rij-omstandigheden (autoadaptief). In de `handmatige stand' wordt de versnellingsbak bediend met hendels die zich achter het stuur bevinden of met de versnellingspook.

Citroen heeft veel aandacht besteed aan de thermische en akoestische isolatie van de Citroen C3 Pluriel om ervoor te zorgen dat hij op dit gebied bijna net zo goed uit de bus komt alseen berline. Daartoe is het dak soepel en bestaat het uit verschillende lagen, waardoor het weerstand tegen weersinvloeden combineert met een efficiente isolatie. Diverse stalen dwarsbalken zorgen voor stijfheid waardoor hetdak altijd strak gespannen staat en het de benodigde stijfheid belooft. Het soepele dak past naadloos tussen de twee bogen. Net als een berline, vreest ook de Citroen C3 Pluriel de wasstraat niet: de auto is volgens de fabrikant geheel waterdicht.

Citroen C3 Pluriel
YourLease
Vandebron