27 juni 2003
Citroen C3 Pluriel
Nieuws

Citroen C3 Pluriel

4 sterren bij crashtest Citroen Pluriel

27 juni 2003 - De Citroen C3 Pluriel behaalt met 4 sterren en een punten-totaal van 31, het beste resultaat in zijn klasse. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde resultaten van de meest recente botsproeven van het Europese instituut EuroNCAP. Niet alleen inzittenden zijn hiermee gebaat, want ook de veiligheid van voetgangers is bij deze auto goed verzorgd - de C3 Pluriel behaalt hier 2 sterren.
YourLease

Echt verbazen doet het resultaat niet, want de C3 Pluriel wordt gebouwd op hetzelfde platform als de Citroen C3 en ook die behaalde vier sterren. Dit verleent de C3 de status van de veiligste auto in de compacte klasse, ofwel van supermini´s zoals die door EuroNCAP worden genoemd. Met dit resultaat is de C3 Pluriel volgens de fabrikant bovendien de veiligste cabriolet.

Citroen C3 Pluriel

Om een goed beeld te krijgen van de veiligheid van de C3 Pluriel in zijn meest kwetsbare verschijning (EuroNCAP spreekt van 'worst case'-results) werden de dakbogen afgenomen. Desondanks blijkt de torsiestijfheid te zijn behouden en geeft de auto geen krimp bij de strenge botsproeven. De veiligheidskooi voor inzittenden vertoont slechts geringe vervorming bij de frontale proef, hetgeen 13 punten oplevert en een score van 81%. Nog overtuigender is de zijdelingse protectie waarmee de C3 Pluriel 17 punten vergaart, een score van zelfs 94%. Tel daarbij het punt voor het controlelampje en geluidsignaal van de veiligheidsgordel en het beste puntentotaal (31) van zijn klasse is een feit. Compacte autos scoren doorgaans minder goed bij de voetgangerstest, maar ook hier overtuigt de Citroen C3 Pluriel met een positief resultaat, waarbij EuroNCAP vooral de grote voorruit prijst.

Citroen heeft bij de ontwikkeling van de C3 Pluriel veel aandacht besteed aan de veiligheid. Deze veelzijdige auto diende in al haar configuraties aan hoge veiligheidseisen te voldoen. Verstevigingen van carrosserie en chassis en het gebruik van hoge staalkwaliteit zorgen ervoor dat deformatie wordt beperkt en botsenergie goed wordt verwerkt. Vier airbags, pyrotechnische gordelspanners voor, ISOFIX-bevestigingspunten en een in de hoofdsteunen achter geintegreerde rolbeugel vormen de basis van de passieve veiligheidsvoorzieningen die de C3 Pluriel het goede resultaat bezorgen. Ook aan de nog belangrijker actieve veiligheidseisen is geen gebrek, elke Citroen C3 Pluriel heeft ABS met elektronische remkrachtverdeling, remassistent en automatisch inschakelende alarmlichten.

Wittebrug
Remschijf.nl