8 januari 2010
Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

Chevrolet toont Aveo RS op NAIAS

Autozine
8 januari 2010 | Vandaag heeft Chevrolet tijdens de 2010 North American International Auto Show (NAIAS) als wereldprimeur de Aveo RS showauto onthuld. Het ontwerp is geïnspireerd op dat van een Europese 'hot hatch', is bedoeld om jonge liefhebbers aan te trekken en blikt alvast vooruit op de volgende generatie Aveo.
 

De Aveo RS is langer, breder en ruimer dan de huidige Aveo productieversie en beschikt zowel aan de buitenkant als in het interieur over bijzondere designelementen.

Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

"Het Aveo RS studiemodel laat duidelijk zien dat we klaar zijn om een grote stap voorwaarts te maken in het segment van de compacte auto's", verklaart Wayne Brannon, president en managing director van Chevrolet Europe. "De nieuwe Aveo, die in 2011 naar Europa komt, loopt volledig in de pas met de opvallende Cruze en Spark, onze nieuwe aanwinsten in de compacte middenklasse en in het segment van de kleine auto's".

"Wij hopen dat de Aveo RS showauto laat zien dat we zeer serieus zijn over de volgende Aveo en zijn positie in de compacte klasse", licht Jim Campbell, general manager van Chevrolet North America, toe.

De Aveo RS showauto, die in de speciale kleur Boracay Blue is uitgevoerd, is voorzien van kenmerkende Chevrolet stijlelementen, zoals de grille uit twee delen, ronde achterlichten en opbollende spatborden. De ontwerpers hebben de showauto een krachtigere uitstraling gegeven door middel van laaggepositioneerde luchtopeningen en een laagliggende mond die is afgewerkt met een combinatie van geborsteld en gepolijst aluminium. Mistlampen zijn geïntegreerd in de extreem grote openingen voor de koeling van de remmen, op de hoeken van de voorbumpers doorlopend in de voorspatborden, die voor een agressieve 'look' zorgen.

Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

De sportieve styling wordt aan de achterzijde voortgezet met een geïntegreerde dakspoiler, een centraal gemonteerde dubbele uitlaat en verchroomde uitlaateinden. De zichtbare achterlichtelementen, eveneens geïnspireerd op die van een motorfiets, worden gecombineerd met een licht getinte aluminium behuizing en een discreet 'bowtie' embleem.

De Boraclay Blue kleurstelling wordt aan de binnenkant voortgezet, met opvallende stiksels rondom het dual cockpit instrumentarium, op de inserts in de voor- en achterportieren, op de rand van het stuurwiel, op de versnellingspook, op de handremgreep, op de met leer afgewerkte stoelen en zelfs in de vloermatten. In de geïntegreerde middenconsole zijn de versnellingspook, de bediening voor de ventilatie en airconditioning en het audiosysteem inclusief een USB-poort gehuisvest. Indirecte ijsblauwkleurige verlichting voor het audiosysteem, het instrumentarium en de schakelaars sluiten mooi aan bij de blauw stiksels.

De Aveo RS showauto wordt aangedreven door een efficiënte 1.4L Ecotec turbomotor met 138 pk/103 kW. Voor de showauto hebben de designers een speciale afdekkap voor de motor ontworpen in grafiet zilver met een geborsteld aluminium paneel. De afdekkappen van de tanks voor de koelvloeistof en stuurbekrachtigingvloeistof zijn ijsblauw gekleurd en de honingraat luchtopeningen in het midden van de afdekkap zijn voorzien van een matte schaduwchromen afwerking, passend bij de kleur van de wielen.

Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

Eerder al heeft Chevrolet bekendgemaakt dat de nieuwe Aveo voor de Amerikaanse markt vanaf 2011 bij Orion Assembly in Orion Township (Michigan) geproduceerd gaat worden. Daarmee worden 1.200 banen in het zuidoosten van Michigan gecreëerd. Naar verwachting zal eind 2010 een begin worden gemaakt met het gereed maken van Orion Assembly voor de productie van de Aveo.