17 oktober 2021

Forum Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 december 2012

Ervaring met Aveo : Hallo Aveo rijders,

Ik heb al de reacties zitten lezen. Klopt, het is geen Toyota. Met kou kraakt 'ie wat (ik ook heb er ook een hekel aan). Maar het gehuil over verbruik, daar snap ik niets van. Naar Spanje rijdt die auto 1:21 en in de stad waar wij de auto het meest voor gebruiken 1:14. Met kou iets duurder, 1:13 en het is niet dat ik schakel bij 2000 toeren gewoon bij 3500.
Alleen de klok op het dashboard van de Aveo die stopt er mee met vochtig weer, na 3 dagen droog weer gaat hij het weer doen.
Dat de auto gaat roesten, dat zie ik ook wel eens, maar dan is het inmiddels zomer en dan zit de auto nog onder de witte pekel aanslag, dat is vragen om gezeik.
Ik ben zelf echt een Toyota gek, maar als de vrouw een Aveo wil dan ben je klaar, en als ze een nieuwe wil koop ik er gewoon weer een. Voor die centen heb je echt een prima auto.
Vriendelijke groet van deze Aveo rijder.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Een paar keer terug geweest naar de garage waar we de auto hebben gekocht (mulder sliedrecht, voorheen papendrecht), omdat de auto piept en kraakt. klokje deed het niet.
wij werden niet serieus genomen, zijn ergens anders heen gegaan, daar kon het wel opgelost worden.

Uitvoering1.2 Ls
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit2 jaar
KM-stand26.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Nickk_37, datum: 11 januari 2013

Antwoord: 1 op 21 naar spanje lijkt mij onmogelijk. Volgens diverse testen rijdt zelfs het nieuwere type (met Opel motor) 1 op 13.2 gemiddeld.

  

, datum: 23 oktober 2012

Ervaring met Aveo : Wij hebben net onze Aveo van 2008 voor de eerste APK laten wegbrengen. Net voor de zomervakantie de hele achteras laten vervangen door kapotte rubbers, nu krijgen we te horen dat de draagarmen voor ook moeten worden vervangen door kapotte rubbers.
Verder waren er veel kleine onderdelen versleten, waardoor deze nog vrij nieuwe auto met nog maar 46.000 op de teller ons dit jaar al 1700 euro heeft gekost. Die rubbers kraakten trouwens al gelijk in het eerste jaar, maar toen was het een kwestie van er wat vet tussen doen, volgens de dealer. Dit hebben ze dus vier jaar lang gedaan en nu moet ineens alles vervangen worden. Ik vind dit niet normaal voor zo'n jonge auto en dit is voor ons dus ook de eerste en laatste keer dat wij een Chevrolet kopen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 14 mei 2012

Ervaring met Aveo : Prima auto! Mij valt de auto zelf echt niet tegen. Maar het verbruik is om niet naar huis te schrijven, dat valt mij enorm tegen.

Uitvoering1.2 LT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand825 km
DealerMerel

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor5
  
  

, datum: 11 september 2011

Ervaring met Aveo : Rijd er gewoon mee en je heb een goede auto.

Uitvoering1.4gas
Brandstoflpg
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand85.000 km
DealerAuto Van Laar

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 10 mei 2011

Ervaring met Aveo : Ik rijd nu 3 jaar een een Chevrolet Aveo 1.2 hatchback! Vanaf het begin bevalt de auto mij uitstekend. Natuurlijk, je moet geen VW verwachten voor het geld maar uiteindelijk doet hij wat hij moet doen.
De auto wordt door mij niet zachtzinnig behandeld. Voor mijn werk rijd ik 80 km per dag 5 dagen in de week. Verder rijdt hij twee keer per jaar naar Oostenrijk voor de wintersport. Dat is minimaal 2300 kilometer per keer. Elke zomer gaat de Aveo mee op vakantie. Twee personen en de auto helemaal vol beladen. Tent etc. Ritten door Duitsland met uitschieters van 160 km/h geeft een gemiddeld verbruik over een afstand van 1500 km 1 op 13. (Kroatie!)

Problemen:
- Voorschokdempers vervangen door verbeterde exemplaren.
- Klok vervangen.
- Krukassensor vervangen.
- Mistlamprandjes en grille rand vervangen door verbeterde exemplaren.

Dit is allemaal onder garantie door de dealer vervangen.

Uitvoering1.2 16V LS 3DRS
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand61.601 km
DealerAuto's Kleyweg

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Christiaan_14, datum: 12 mei 2011

Antwoord: Ik heb 2 vragen aan U:

1. U schrijft dat u de voorschokdempers heeft vervangen voor verbeterde exemplaren. Waarom heeft u deze (laten) vervangen? Is dit toevallig vanwege het gekraak als je over drempels/oneffenheden rijdt?
Hier heeft onze Aveo Hatchback namelijk erg last van bij vochtig en koud weer..
En ik was benieuwd of misschien het vervangen van de voorschokbrekers deze klacht verhelpt??

2. Is het bij uw Aveo ook zo dat de motor temparatuur meter, nadat de motor (bijv. anderhalf uur.) stil heeft gestaan en je dan de motor opnieuw start, dat dan na 500 meter de temp meter alweer in het midden staat? Wij vinden dit wel erg snel is. Hierbij moet wel als verschil worden gezien dat wij de 1.4 motor hebben en u de 1.2

  

, datum: 8 december 2010

Ervaring met Aveo : Hiervoor een Kalos 1.4 gehad die luste wel een slok +/- 1 op 10. Deze is wel wat minder +/- 1 op 12.

Uitvoering1.2 Ls
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerAuto Service Ad Monster

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 6 oktober 2010

Ervaring met Aveo : Helaas hebben wij ook een Aveo gekocht. Is vorige week door een veer gezakt. Was helemaal verroest. De auto is van 2009! Volgens dealer was het eigen schuld en had ik de bodem van de auto na de winter moeten wassen. Nu was de pekel het probleem. Het is allemaal maar raar. Als er een beukenootje op het dak valt zit er ale een deukje in. Wat moeten we nu? Ook wij wanneer de Chevrolet bellen zeggen ons dat we naar de dealer moeten. De dealer zegt dan weer dat het jammer is en dat ze ook net kunnen helpen dan alleen repareren en factureren. De auto heeft ons 14.750 euro gekost en nu na de veerreparatie 1.875 euro gekost. Ook zijn er al nieuwe remmen opgezet, die waren verroest, ook door het niet wassen van de bodem na de winter. Kan dit allemaal?

Uitvoering1,2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid3
Comfort5
Motor3
  
 
Reactie van: C. Nuit, datum: 16 oktober 2010

Antwoord: Wat een gepiep en gekraak allemaal op deze site! Koop in het vervolg een normale deugdelijke auto met wat minder luxe maar wel degelijk. Voor ongeveer hetzelfde bedrag had u een Toyota Yaris kunnen kopen. Zeer hoogwaardig. Zelf ben ik door schade en schande wijs geworden dat je beter iets meer kunt uitgeven aan een goede auto.

 
Reactie van: Lobo, datum: 12 november 2010

Antwoord: Ik ben het helemaal eens met de vorige reactie, koop een degelijke Japanse auto
en kijk eens naar de betrouwbaarheid van de Daihatsu Sirion, ondergetekende
bezit die namelijk, een puike auto.

 
 1 

XLLease
Volkswagen Polo Volkswagen Polo
★★★☆☆
Opel Corsa Opel Corsa
★★★☆☆
Ford Fiesta Ford Fiesta
★★★☆☆
Peugeot 206Peugeot 206
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs