13 februari 2008
Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo hatchback volgt Kalos op

Autozine
13 februari 2008 | Vanaf het voorjaar van 2008 is de opvolger van de Kalos leverbaar bij de Chevrolet-dealers. De meest opvallende kenmerken van dit ingrijpend gewijzigde model zijn: het opvallende uiterlijk, het ruime interieur en een nieuwe benzinemotor. Net zoals zijn sedan stalgenoot draagt ook het nieuwe hatchback model in heel Europa de typeaanduiding Aveo.
 

De Aveo hatchback spreekt de nieuwe designtaal van Chevrolet, gekarakteriseerd door de grote horizontale gedeelde radiator grille met een dwarse balk en het merklogo pront in het midden. Tot de dynamische details behoren grote, gebogen koplampen van helder glas en mistlampen onder de bumper. De motorkap volgt de lijn van de radiatorgrille. Opvallende contouren die doorlopen tot de A-stijl onderstrepen het sportieve karakter.

Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

Het zijaanzicht wordt gedomineerd door de stoere schouderlijnen van het koetswerk en de dynamische flanklijn die van het voorportier naar de achterklep loopt. De achterkant van de auto wordt overheerst door de stevige bumper en de ronde achterlichten met helder glas.

Het instrumentenpaneel heeft vier duidelijke, met chroom afgewerkte meters en een middenconsole met strakke luchtopeningen, een volledig geïntegreerde radio en grote, makkelijk te bedienen draaiknoppen voor de airconditioning. De gladde kunststof oppervlakken en de zachte afwerking van het dashboard, alsmede het bovenste deel van de portieren zijn vervaardigd van plezierig aanvoelend materiaal.

Chevrolet Aveo (2008 - 2011)

Er is keuze uit twee krachtbronnen voor de Aveo: een nieuwe 1.2-liter motor van 84 pk en de geoptimaliseerde 1.4-liter motor die nu 98 pk levert. De grootste motor is optioneel ook leverbaar met een automatische transmissie. Technische kenmerken van de nieuwe benzinemotor zijn: twee bovenliggende nokkenassen met kettingaandrijving en een zogenaamd 'port deactivation system' met kleppen in de luchtinlaatopeningen. Ondanks het gestegen motorvermogen is het gemiddeld verbruik van de 1.2 liter motor met 14% afgenomen, en van de 1.4 liter motor met 10%.