10 februari 2011
 

BMW Vision ConnectedDrive

BMW toont Vision ConnectedDrive

Autozine
10 februari 2011 | BMW toont in Genève opnieuw een studiemodel. De Vision ConnectedDrive is een 'integraalauto' waarbij de bestuurder controle heeft over de auto als een spin over zijn web. Een intelligent communicatienetwerk verbindt de bestuurder met de auto en de omgeving.
 

De BMW Vision ConnectedDrive is een roadster, onmiskenbaar een BMW door zijn expressieve ontwerp waarin functie de vorm bepaalt. Zo loopt de lange motorkap naadloos over in de schuin geplaatste voorruit en zijn in de koplampen en achterlichten sensoren gemonteerd die de verkeerssituatie in de gaten houden. Het opvallende verlichtingsconcept symboliseert bovendien de informatie- en gegevensstroom in het netwerk van auto, bestuurder en omgeving.

BMW

De Head-Up Display beschikt over 'augmented reality' techniek en biedt met behulp van driedimensionale techniek een blik op de werkelijke verkeerssituatie, aangevuld met beelden van de boordcomputer. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld aanwijzingen van het navigatiesysteem (zoals pijlen) exact daar worden geprojecteerd waar ze van toepassing zijn (bijvoorbeeld in een afslag).

Bijzonder is ook dat de bestuurder de indeling van het instrumentenpaneel (eveneens driedimensionaal) zelf kan programmeren. Veel functies staan eveneens tot de beschikking van de passagier, waar door die via het intelligente netwerk van de BMW Vision ConnectedDrive als co-piloot kan fungeren.