24 mei 2024

BMW Concept Skytop

BMW toont Concept Skytop

24 mei 2024 - BMW toont de Concept Skytop op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este, de jaarlijkse schoonheidswedstrijd voor historische auto's en motorfietsen die aan de oevers van het Comomeer wordt gehouden. De strakke buitenkant van de BMW Concept Skytop is ontworpen om mensen te inspireren om te reizen. De strakke, gespierde oppervlakken worden bepaald door een paar precieze lijnen die het volume van de auto naar achteren richten. De winglets zijn discreet geintegreerd in de deurschouders en vervangen de conventionele deurgrepen. Lichtmetalen wielen met precieze lamellen versterken het unieke uiterlijk.

Vanuit vogelperspectief springen de opvallende, brede motorkap, het kenmerkende BMW ontwerp met haaienneus met verlichte niergrille en ingetrokken achtergedeelte in het oog. Verwijzingen naar de BMW Z8 Roadster zijn bewust gekozen. Opvallend is de zogenaamde spline die zich uitstrekt van de motorkap, via het interieur, tot een aluminium bekleding op de achterklep, die de dynamiek van het silhouet benadrukt.

BMW

Het ontwerp van de koplampen combineert zeer complexe details in het gehele concept. De LED-units, geplaatst op gefreesde aluminium dragers, zijn speciaal ontwikkeld voor de BMW Concept Skytop, waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwste technologie en ontwerp voor autokoplampen met het dunste profiel dat momenteel beschikbaar is. Het strakke, puristische ontwerp maakt het mogelijk om alle verlichtingsfuncties samen te voegen in één installatieruimte.

De met leer afgewerkte kantelstang achter de twee stoelen van de Concept Skytop is gecombineerd met zijvinnen op de B-stijl en een volledig uitschuifbare achterruit. De twee afneembare dakdelen, eveneens afgewerkt met leer, kunnen worden opgeborgen in een speciaal compartiment in de bagageruimte.

Het kleurenschema zorgt voor een overgang van binnen naar buiten, ongeacht of het dak open of gesloten is. In het achterste gedeelte loopt de roodbruine tint van het dak over in het gedempte zilver met chromen schaduweffect van de buitenlak. Het technisch uitgebreide kleurverloop is gemaakt door een ervaren meesterschilder in BMW Group Fabriek Dingolfing.

De lederen stoelen in het interieur zijn voorzien van accenten in Brogue-stijl. De roodbruine tint van de oppervlakken zorgt voor een consistent kleurenschema dat het hele interieur een gevoel van luxe en ruimtelijkheid moet geven. De oppervlakken in het interieur van de Concept Skytop zijn vervaardigd in de traditionele zadelmakerij van de BMW Group Fabriek Dingolfing.

Er zijn ook overeenkomsten in motorvarianten met de BMW Z8. Net als de roadster is de BMW Concept Skytop ook uitgerust met de krachtigste V8-motor in het BMW-aandrijflijnportfolio.