6 maart 2018
 

BMW M8

BMW onthult M8 Gran Coupe

Autozine
6 maart 2018 | BMW toont de Concept M8 Gran Coupe op de Autosalon van Geneve 2018. Net als de Concept 8 Serie spreekt de BMW Concept M8 Gran Coupe de nieuwe designtaal van BMW, met een expressieve carrosserie die de dynamiek van de auto meer dan voorheen benadrukt. Een klein aantal trefzekere lijnen accentueren de grafische structuur van de oppervlakken.
KwikFit

Het front van de BMW Concept M8 Gran Coupe staat dicht bij het wegdek, oogt breed en belooft daardoor bijzondere prestaties. De gespierde vlakken en de verfijnde vormen van de motorkap zijn een verwijzing naar de onderhuidse potentie. Het front van de nieuwe 8-Serie is duidelijk herkenbaar bij deze Concept M8 Gran Coupe. De niervormige grille wordt naar onder toe breder en accentueert daarmee het lage zwaartepunt van de auto. Net als die van de vroege coupés van BMW, zijn de niervormige elementen van de grille met elkaar verbonden door een ononderbroken omlijsting, wat het front optisch breder maakt. De grille is ook iets lager geplaatst dan de koplampen, waardoor de carrosserie nog dichter bij het asfalt lijkt te komen. De goudkleurige omlijsting van de grille geeft het front een exclusieve uitstraling. De techniek van de koplampen is afkomstig van de M8 GTE endurance raceauto. Daardoor ontstaat een dynamische, zeshoekige interpretatie van het kenmerkende BMW front met vier 'ogen'. De koplampen combineren elementen uit de autosport-met een luxe, kwalitatief hoogstaande uitstraling. Stoere luchtinlaten van met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) leiden de koellucht naar waar die nodig is.

BMW

Zelfs op enige afstand is het dynamische karakter van de BMW Concept M8 Gran Coupe onmiskenbaar. Zijn lange wielbasis, lange motorkap, vloeiend gebogen daklijn en korte achterzijde geven de auto een elegant sportief coupé-silhouet. De aantrekkelijke vormen van de carrosserie komen het meest indrukwekkend over rond de C-stijl, boven de achterwielkast. Hier vloeit de kap elegant over in de achterzijde. De gespierde achterwielkasten weerspiegelen de kracht die de auto via de achterwielen op de weg overbrengt. De vloeiende overgangen tussen oppervlakken geven de auto een zekere sensualiteit, terwijl de sterk taps toelopende schouderlijn in combinatie met de grote spoorbreedte de auto zeer herkenbaar maakt en een atletische uitstraling geeft.

De Concept M8 Gran Coupe is een échte BMW M en daarom voorzien van een carbon dak waardoor het zwaartepunt lager komt te liggen, ook optisch. De buitenspiegels zijn aerodynamisch gevormd. De carrosseriekleur, Salève Vert, lijkt onder invloed van de lichtinval te veranderen van groen tot grijsblauw waardoor het lijnenspel van de auto optimaal tot zijn recht komt. Dat wordt nog versterkt door de goudkleurige omlijsting van de ruiten, de kenmerkende 'kieuwen' in de voorspatborden, de goudkleurige remmen, wielen en dubbele uiteinden van het M-uitlaatsysteem.

De achterzijde van de BMW Concept M8 Gran Coupe heeft het dynamische elan en de optische impact waar M om bekendstaat. De grote spoorbreedte en de brede wielkasten verwijzen naar het prestatiepotentieel van de auto. Horizontale lijnen geven de achterzijde een harmonieuze verdeling. De slanke achterlichten met donkergetint glas benadrukken de breedte van de auto. Daaronder weerspiegelt de achterbumper de dynamische vormen van de voorbumperspoiler. De opvallende diffuser en de twee dubbele M-uitlaten laten geen twijfel bestaan over het prestatievermogen.

BMW

De opvallend vormgegeven carrosserie van de Concept M8 Gran Coupe verenigt de kernwaarden van BMW M, met elegantie en luxe in een nieuwe, opwindende vorm. Met het nieuwe model kijkt BMW Group vooruit naar de 8-Serie Gran Coupe en de M8 Gran Coupe, die in de loop van 2019 worden gepresenteerd en het gamma van de 8-Serie voltooien.

BMW introduceert Digital Key PlusBMW introduceert Digital Key Plus
13 januari 2021
BMW maakt prijs 4-Serie Cabrio bekendBMW maakt prijs 4-Serie Cabrio bekend
11 december 2020
BMW brengt nieuwe My BMW App uitBMW brengt nieuwe My BMW App uit
3 december 2020
BMW Vision iNEXT wordt BMW iXBMW Vision iNEXT wordt BMW iX
11 november 2020
 

Info